Talendid Rajale teine etapp pakkus üllatusi ja põnevaid võidusõite

Postimees Sport
Copy

Kardispordisarja Talendid Rajale teine etapp Unibet Kardikeskuses pakkus üllatusi ja põnevat võidukihutamist.

Möödunud nädalavahetusel toimus Unibet Kardikeskuses Talendid Rajale jooaja teine etapp. Sõitjad said nautida suurepäraseid tingimusi, kuna ilmaolud soosisid võistlemist. Põnevust lisasid nii uued tulijad kui ka see, et iga sõitja tunneb just oma kodurada enamasti paremini ja tulemused võivad olla igal rajal seetõttu väga erinevad.

Kokku osales võistlusel 43 sõitjat, kellest lausa 14 tegid hooaja avastardi. Põnevust ja üllatusi jätkus finaalsõitudeni välja.

Mõlema võistlusklassi eelsõidud möödusid pingevabalt. U10 klassis näitas sel korral juba eelsõitudes head minekut Joonas Tamm ja teisest etapist liitunud Andreas Talts, kelle nimele jäi ka U10 eelsõitude kiireim ringiaeg. U10 võistlusklassis tagasid endale pääsu otse A-finaali lisaks Tammele ja Taltsile veel ka Oliver Musten, Ken Druppa, Uku Antso ja Oskar Ojamaa. B-finaalis said võistelda omavahel Aron Lind, Kevin Marcus Kruusandi, Kaspar-Janek Ojala, Johann Laidvee, Joonas Vaik, Markus Käära, Alfred Veski, Sander Post ja Gerhard Hõrak.

U12 eelsõitudes teenisid kohad A-finaali endale Rihhard Leheroo, Robert Esinurm, Georg Kogermann, Paul Leedmaa, Keven Kartau ja Jarek Tatar. B-finaalis jätkasid Mia Druppa, Mattias Robas, Liis Liivand, Erik Oherd, Airon Lind, Arne Arujõe, Yaroslav Sluzenikin, Rasmus Randla ja Hannes Kaldoja.

U10 A-finaalis oli väiksemaid kohtade vahetusi, aga üheksandaks ringiks olid moodustunud juba kolmikud ning needki päris turvaliste vahedega. Finaalsõidul teenis esikoha Tamm, kellele järgnesid Talts ja Druppa. Esimesel etapil teise koha saavutanud ja tol korral ka võistlussõitude kiireima ringiaja omanik Aron Lind pidi leppima sellel võistlusel 6. kohaga.

U12 finaalsõitudes oli nii möödasite, kergemaid pukslemisi ja lipsas sisse ka väiksemaid sõiduvigu. Neljandalt kohalt startunud Paul Leedmaa kaotas esimestel ringidel kohti, aga võistlussõidu lõpuks suutis oma stardipositsiooni siiski tagasi võidelda, ent lõpetas ikkagi esimesena pjedestaalilt väljas. Teiselt kohalt startinud Robert Esinurm ja Keven Kartau pidasid omavahel võitlust kuni Kartau sai sisekurvis parema positsiooni. Esinurm püüdis küll olukorda parandada, aga ebaõnnestunult, mille tulemusena lagunes senine hea sõit ära ning võistleja pidi leppima finaalsõidu finišis 8. kohaga. Esikolmikuna lõpetasid sõidu Rihhard Leheroo, Keven Kartau ja Georg Kogermann.

Kõiki tulemusi saab vaadata siit.

Järgmine Talendid Rajale etapp toimub juba 2.juunil Aravete Kardi- ja Vabaajakeskuses, registreerimine Talendid Rajale kodulehelt.

Tagasi üles