Võistluspaigas vaikitakse venelaste dopinguskandaalist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Sauel ja teistel Eesti koondislastel tuleb maailmameistrivõistlustel Lõuna-Koreas lasketiirus keskmisest tugevama tuulega võidelda.
Eveli Sauel ja teistel Eesti koondislastel tuleb maailmameistrivõistlustel Lõuna-Koreas lasketiirus keskmisest tugevama tuulega võidelda. Foto: Sille Annuk

«Arvan, et mõned päevad on seis veel rahulik,» hindas Eesti laskesuusakoondise peatreener Kristjan Oja, et ala raputanud dopingu­skandaal saab uue hoo.




Kuigi juba nädal aega on maailma meedias kirgi kütnud kolme Venemaa laskesuusataja, kahe naise ja ühe mehe väidetav dopingutarbimine, pole Oja sõnul praegu Pyeongchangis teiste koondiste seas ringi liikudes mingisuguseid skandaali mõjutusi märgata.



«Võistkonnad on võtnud teadmiseks info, mis ajakirjandusest läbi jooksnud, ja enne kui B-proov pole selgunud, ei taha keegi seisukohta võtta,» arutles Oja. Rahvusvahelise Laskesuusatamise Föderatsiooni teatel avaldatakse B-proovi tulemused vahemikus 13.–15. veebruarini. «See on nagunii hell teema ja keegi ei taha käsipidi kokku minna, pigem ollakse äraootaval seisukohal.»



Vahepeal levinud kuuldusi, et patustanud sportlased on nädalavahetusel Lõuna-Koreas Pyeongchangis algavate maailmameistrivõistluste võistluspaigast lahkunud, ei tahtnud Eesti koondise juhendaja uskuda. «Tundub, et see on vale info, minu teada ei ole keegi lahkunud,» teatas Oja. «Ma muidugi sada protsenti kindel ei ole, kuna meie treeningud kattuvad vaid osaliselt.»



Eesti koondis teeb Pyeong­changis täna esimese kontrollvõistluse. Oja tõdes Postimehega rääkides, et eelmise nädala neljapäeval võistluspaika jõudnud koondisel kulusid esimesed päevad suures osas aklimatiseerumise peale, ent seejärel asuti täiel rinnal treenima ning nüüdseks on sportlased sealsete tingimustega enam-vähem harjunud.



«Kuna siin on täitsa kevadised ilmad olnud, päike paistab ja päeval on neli-viis kraadi sooja, siis lumi üha sulab,» tutvustas Oja ilmastikuolusid. «Aga kui päike loojub, hakkab külmetama ja tuleb paar kraadi miinust, arvestades, et võistlused on õhtustel aegadel, võib arvata, et selliste ilmade jätkumisel on rajad väga kiired.»



«Lisaks on tugevad tuuled, millega oleme püüdnud kohaneda, ja usun, et edukalt,» jätkas Oja. «Seniste treeningutega oleme tuult jälginud ja õppinud natuke selgemaks, kuidas see käitub, siin on ikka üle keskmise tugevad tuuled.»



Oja hinnangul tehti igati


õige otsus sõita Lõuna-Koreasse poolteist nädalat enne MMi algust. «Rajareljeef on väga raske, kõik tõusud on suhteliselt järsud, see tähendab, et organism saab suure füüsilise koormuse, piimhape ladestub kiiresti,» selgitas peatreener. «Siin on raske sõita, kui seda reljeefi ei tunne. See, et varem kohale tulime, võimaldab sportlastel tunnetada, millise rütmi ja jõuga ühte või teist rajalõiku läbida.»



Ainsana jäi eelmisel nädalal koju Roland Lessing, kes jõudis Lõuna-Koreasse täna hommikul. Laskesuusatamise MM hakkab laupäeval meeste ja naiste sprindivõistlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles