Anett Kontaveit nägi kaotuses positiivset

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Toomas Huik

Anett Kontaveit pidi elu esimese WTA turniiri kvalifikatsiooni otsustavas ringis tunnistama edetabeli 185. reketi paremust.
 


Heas hoos 16-aastasel Anett Kontaveidil ei jäänud debüüdil naisteklassi kõrgeimas sarjas ehk WTAs palju puudu, et ta oleks ka põhiturniirile jõudnud. Kontaveit võitis Kopenhaagenis 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri otsustavas ringis Annika Becki (WTA 185.) vastu avaseti 6:4 ning teises setis kulges võrdne seis kuni 3:3ni, paraku läks aga 18-aastane sakslanna siis oma teed, võites üheksa geimi järjest ning kogu mängu seega 4:6, 6:3, 6:0.

«Tegelikult läks ju väga hästi,» sõnas Kontaveidi treener Märten Tamla. «Eks muidugi, süües kasvab isu, aga see oli väga hea ja võrdne mäng.»

Veidi üle pooleteise tunni kestnud mängus lõppes 25 geimist 14 tõrjuja võiduga. Kontaveit tegi mängu jooksul kuus topeltviga ja servis kaks ässa, Becki samad näitajad olid kuus ja üks.

Kuigi puhtalt statistikat uurides tundub, et pühapäeval edetabeli 161. numbri, Prantsusmaa tennisisti Kristina Mladenovici vastu mängides servis Kontaveit ülihästi ja Becki vastu palling väga ei toiminud, ei maksa Tamla sõnul sellest suuri järeldusi teha. «Serv on naiste mängus natuke üle tähtsustatud,» selgitas ta. «Need vastased olid nii erinevad, Beck tõrjus nii palju paremini ja tema serv oli nii palju nõrgem Kui Mladenovicil. Seetõttu oli see täitsa normaalne, et servimurdeid oli rohkem.»

Väärt kogemus

Kontaveidi sõnul oli mäng Be­ckiga valikvõistluste kolmest matšist raskeim. «Punktid olid hästi pikad ja tasavägised, midagi niisama lihtsalt ei saanud,» tõdes korraldajatelt vabapääsme saanud Kontaveit. «Ise pidi võitma punkte kogu aeg. Vastane mängis tõesti hästi.»

Karjääri jooksul naisteklassis neli ITFi turniiri võitnud Eesti tulevikulootus ei näinud põhjust pead norgu lasta, kuna saadud kogemused mööda külgi maha ei jookse. «See turniir oli väga hea kogemus, jäin kahtlemata rahule,» lausus Kontaveit, kellele valmistas enim rõõmu Mladenovici alistamine. «Olin võib-olla isegi natuke üllatunud, et kvalifikatsiooni finaali jõudsin. Kindlasti pole ma pettunud ja midagi kripeldama ei jäänud.»
Väike närv sees

Kontaveit ei salanud, et turniiri eel tuli väike pabin sisse, aga ise ta endale pingeid peale ei pannud. «Alguses olin muidugi natuke närvis, ikkagi esimene WTA turniir, aga ei midagi hullu,» kinnitas ta. «Läksin Kopenhaagenisse lihtsalt häid mänge saama, mõtlesin, et annan endast kõik ja eks siis paistab, mis saab. Ma ei osanud endale isegi mingeid ootusi seada.»

Nüüd vahetab Kontaveit sisehalli välisväljakute vastu ja kolib üle kevadele kohaselt saviliivaväljakutele. Kahe nädala pärast osaleb eestlanna 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITFi turniiril Tuneesias ning nädal hiljem sama tasemega jõuproovil Šveitsis. Seejärel teeb ta kaasa paaril noorteturniiril, et enne Prantsusmaa lahtiseid meistrivõistlusi ka eakaaslastega jõudu katsuda.

Kopenhaagenis on võistlustules ka Eesti esireket Kaia Kanepi (WTA 34.), kes on põhitabelis 5. asetatud. Avaringis läheb Kanepi täna pärastlõunal vastamisi Austraaliat esindava Anastasia Rodionovaga (WTA 94.), varem pole nad omavahel mänginud.

Eile jõudsid Kanepi ja rootslanna Sofia Arvidsson paarismängus veerandfinaali, alistades avaringi kohtumises 55 minutiga 6:4, 6:2 Horvaatia-Austraalia duo Maria Abramovic-Daniella Jeflea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles