Talendid Rajale kolmas etapp tõi kardisõitjad Aravete põnevale rajale

Copy
Talendid Rajale etapp Aravetel.
Talendid Rajale etapp Aravetel. Foto: Indrek Rask

Pühapäeval peetud kardisarja Talendid Rajale kolmandal etapil Aravetel osales 38 noort võidusõitjat.

Aravete Kardi- ja Vabaajakeskuse kardirada on varasemate etappide radadest erinev: laiem, avaram, tõusude ja langustega. Tänu raja olemusele on seal rohkelt möödasõidu võimalusi, aga kuna tegu on siiski kiire rajaga ja sealsed kardid on samuti kiired, siis sõitjate vahed olid pikemad ja pundis koos sõitjaid vähem. Samas jagus sellegipoolest mitmeid põnevaid hetki ja närvikõdi nii sõitjatele kui pealtvaatajatele.

Mõlemas võistlusklassis oli igas sõidus kolm gruppi. Eelsõitude tulemuste põhjal said kaks esimest edasi otse A-finaali ja kolm järgmist B-finaali. B-finaali esikolmik sai omakorda edasi A-finaali. U10 kolmandast eelsõidust jäi Ken Druppa nimele U10 võistlusklassi kiireim ringiaeg.

U10 B-finaalis olid esimesed kaks sõitjat eest ära saanud ning põhiline võistlus käis kolmanda A-finaali koha peale, millele pretendeerisid lausa kolm sõitjat. B-finaali tulemusena tagasid omale koha A-finaali Kevin-Marcus Kruusandi, Alfred Veski ja Dominic Tomann.

U12 B-finaalis oli juba kolmandal ringil kokkupõrge, mille tulemusena jäi kuuendalt kohalt startinud Rasmus Randla murule kinni ning kaotas lõpuks teistele ringiga. Esikohalt startinud Airon Lind säilitas oma positsiooni sõidu lõpuni, aga 2.-4. koht olid veel lahtised. Vahepeal paistis, et läheb vihmaseks, aga see piirdus ainult tibutamisega, mis sõitmist palju ei seganud. 12. ringil tundusid juba esimese kolme sõitja vahed piisavalt suured ja A-finaali pääse kindel. Viimasel ringil tegi aga teisel kohal sõitev Georg Kogermann sõiduvea tõttu spini ja oleks pea-aegu juba A-finaali kohast ilma jäänud. Õnneks olid sõitjate vahed piisavalt suured, et Kogermann kaotas vaid ühe koha ja lõpetas sõidu ikkagi kolmandana. Teisena lõpetas sõidu Joosep Peter Õunap. Seega said U12 B-finaalist edasi Airon Lind, Joosep Peter Õunap ja Georg Kogermann.

A-finaalid on mõistagi alati need kõige põnevamad. U10 võistlusklassis sai hea stardi teiselt kohalt startinud Joonas Tamm, kes jätkas sõitu esikohalt. Esimeselt kohalt startinud Andreas Talts küll püüdis Tamme kätte saada ja oli ka juba väga lähedal, aga lõpuks ikkagi vahed suurenesid ja kohaparandust ei tulnud. Kolmandat kohta suutis mõnda aega tublisti hoida Ken Druppa, aga üsna peatselt möödus temast Aron Lind, kes suutis säilitada kolmanda koha kuni võistluse lõpuni.

Shell kiireima ringi karika sai Ken Druppa.

U10 võistlusklassis ei ole endiselt ühtegi tüdrukut, kellele parima tüdruku auhind anda, seega see jäi välja kuulutamata.

Kolmanda etapi järel säilitas hooaja kokkuvõtvas punktitabelis Joonas Tamm oma liidrikoha, teisel kohal on Aron Lind ja kolmandal Andreas Talts.

U12 A-finaalis sai hea stardi teiselt kohalt startinud Keven Kartau, kes jätkas võistlust liidrina. A-finaalis esimeselt kohalt startinud Robert Esinurm jätkas sõitu teisena. Kui eelmisel etapil ei õnnestunud Esinurmel enda sõiduvea tõttu A-finaalist poodiumile pääseda, siis sellel korral õnnestus tal säilitada teine koht kuni sõidu lõpuni. Kolmandana lõpetas suurepärast sõitu teinud ja A-finaali viimaselt kohalt startinud ehk 6 kohta tõusnud Georg kogermann.

U12 võistlusklassi Shell kiireima ringi karika teenis Keven Kartau ja parima tüdruku auhind läks Liis Liivandile, kes lõpetas võistluse seitsmendana.

U12 võistlusklassis hooaja kokkuvõtvas punktitabelis hoiab endiselt esikohta Paul Leedmaa, kellele jäi kolmandalt etapilt kuues koht. Teisel kohal on Rihhard Leheroo, kes kolmandal etapil lõpetas viiendana ning kolmandal kohal on punktitabelis Airon Lind, kes sellel korral lõpetas neljandana. Kolmanda etapi esikolmik on üldises punktitabelis vastavalt Keven Kartau viies, Robert Esinurm kuues ja Georg Kogermann seitsmes. Punktivahed on väiksed ja hooaja lõpuks võib kõik veel muutuda.

Koolide punktiarvestuses juhib praeguseks juba ülekaalukalt Laagri Kool (351 punkti), seejärel on Tallinna Nõmme Põhikool (208 punkti) ja Keila Kool (190 punkti).

Märksõnad

Tagasi üles