Sarja «Talendid rajale» etapp pakkus kiireid sõite ja palju närvikõdi

Copy
Noored ja edukad kardisõitjad.
Noored ja edukad kardisõitjad. Foto: Indrek Rask

Möödunud pühapäeval toimus järjekordne «Talendid rajale» etapp, mis viis meid sellel korral LaitseRallyparki hobikardirajale. Kokku osales neljandal etapil 36 noort võidusõitjat.

U10 võistlusklassi eelsõitudest kindlustasid kohad otse A-finaali Ken Druppa, Joonas Tamm, Oskar Ojamaa, Andreas Talts, Uku Antso ja Marcos Haak, kellele lisandus B-finaali esikolmik. B-finaali võistluses läks juhtima teiselt kohalt startinud Aron Lind, kes kindlustas sõidu lõpuks turvalise edumaa, et tagada pääse A-finaali. Teine ja kolmas koht ei olnud kuni finišini päris kindlad, aga suuremaid kohtade vahetusi siiski ei toimunud ning A-finaali said edasi ka Joonas Vaik ja Johann Laidvee.

A-finaal oli seevastu põnev. Esikohalt startinud Druppa säilitas liidrikoha sõidu lõpuni ning lisaks sellele jäi tema nimele ka Shell Fastest Lap ehk võistlussõitude kiireim ringiaeg. Võimsat sõitu tegi aga 7. kohalt startinud Lind, kellel õnnestus tõusta teiseks ning hoida positsiooni sõidu lõpuni. Kolmandale kohale käis tihe rebimine ja selle koha napsas endale Tamm.

U10 tulemused

  1.  Ken Druppa
  2.  Aron Lind
  3.  Joonas Tamm

Shell Fastest Lap – Ken Druppa

U12 sõidud pakkusid rohkelt põnevust nii pealtvaatajatele kui ka sõitjatele. Eelsõitudest tagasid endale otsetee A-finaali Rihhard Leheroo, Keven Kartau, Mattias Robas, Robert Esinurm, Georg Kogermann ja Airon Lind. Kuna B-finaali esikolmik saab edasi A-finaali, siis nendele kohtadele käis B-finaalis tõeline võistlus ja juhtus nii mõndagi. Esikohalt startinud Paul Leedmaa säilitas stardis oma koha, aga teiseks tõusis Mia Druppa ja kolmandale kohale pretendeeris lausa viis sõitjat. Vahepeal punt lagunes väikeste rüseluste tõttu, aga peatselt oldi jälle üksteise kannul. 9. ringil sai Liis Liivand Alexander Amiseppast mööda ning kasvatas piisava vahe, et tagada kolmandna edasipääs.

A-finaalis juhtus veelgi rohkem. Esimene ja teine koht said teistelt eest ära, aga kolmas koht oli veel jagamata. Juba esimestel ringidel tekkis kolmanda koha võitluses kokkupõrge Robase ja Kogermanni vahel, milles Robas kaotas mitu kohta ja Kogermann teenis selle eest kohtunikelt viiesekundilise karistuse.

Robas suutis mõne aja pärast tänu heale kiirusele pundis tagasi olla ning finišeerus Kogermanni järel neljandana, aga tänu varasemale karistusele pidi Kogermann paraku leppima lõpuprotokollis 6. kohaga ning poodimile pääses Robas. Finaalsõidus oli rüselusi, kokkupõrkeid ja ajakaristusi veelgi, seega oli sõit väga võitlushõnguline.

U12 tulemused

  1. Keven Kartau
  2. Rihhard Leheroo
  3. Mattias Robas

Shell Fastest Lap – Keven Kartau

Parim tüdruk – Mia Druppa

Rõõm on näha, et pea igal etapil on ka neid võistlejaid, kes osalevad sarjas «Talendid rajale» esimest korda. Sellel korral oli uusi tulijaid mõlemas võistlusklassis. Väga head sõitu tegi U10 klassis juba enne mainitud Marcos Haak, kes sai kokkuvõttes 7. koha. Samas võistlusklassis oli sarjaga tutvumas Mihhail Larionov, kes lõpetas võistluse 17. kohaga, aga kui võrrelda võistluspäeva esimest ja viimast sõitu, oli areng silmaga nähtav.

U12 võistlusklassis tegi debüütsõitu Artur Kermon, võttes enda nimele sellelt etapilt 11. koha. «Talendid rajale» eesmärk ongi pakkuda võistluselamust ja enda proovile panekut kõikidele kardispordi huvilistele noortele ning uued sõitjad on alati teretulnud!

Üldises punktitabelis on seis tasavägine ning viimane võistlus on otsustava tähtsusega. U10 võistlusklassis juhib praegu 190 punkti kogunud Joonas Tamm, tema järel on Aron Lind 170 punktiga, kolmas Ken Druppa 146 punktiga.

U12 võistlusklassis on seis veelgi põnevam, sest punktiskaala on suurem ja vahed väikesed. Praegu juhib Rihhard Leheroo, tema järel on Paul Leedmaa ning Airon Lind. U12 võistlusklassis on Hiiumaa etapp koos superfinaaliga määrava tähtsusega, sest võitja saab peale «Talendid rajale» hooaja võidule ka võimaluse Eestit esindada 2025. aasta maailma suurimal hobikardisõitjate võistlussarja finaalvõistlusel SWS W Finals. Koolide arvestuses juhib üsna suure edumaaga eelmise aasta võitja Laagri kool, seejärel Tallinna Nõmme põhikool ja Keila kool. Kõiki tulemusi saab näha SIIT.

Järgmine ehk ühtlasi ka 2024. aasta hooaja viimane «Talendid rajale» etapp toimub juba 9.–10. augustil Hiiumaal Käina kardirajal. See etapp on erilisem, sest samadel päevadel toimub ka 28. Hiiumaa karikas, kus osalevad võistluskardid. Lisaks «Talendid rajale» tavapärasele võistlusformaadile, mis toimub 9. augustil, on 10. augustil U12 võistlusklassis sarja kokkuvõtte kümnele parimale superfinaal. Täpsemat infot Käina etapi kohta, ajakava ja kuidas registreerida, vaata juba SIIT.

Tagasi üles