Eesti karditalent sai dramaatiliselt sõrmede vahelt libisenud meistritiitli siiski pea kohale tõsta

Copy
Markus Kajak (esiplaanil) tuli Saksamaa meistriks.
Markus Kajak (esiplaanil) tuli Saksamaa meistriks. Foto: ADAC Motorsport

Markus Kajak krooniti kardispordi Saksamaa meistrivõistluste viimasel etapil Wackersdorfis sarja meistriks.

Juba kvalifikatsioonis ohjad haaranud Kajak seljatas eelsõitudes tihedas konkurentsis kõik rivaalid. Mõlemas eelsõidus edestas eestlane sakslast David Trefilovit vaid loetud kümnendikega. Viimases eelsõidus mahtus esikolmik Kajak, Trefilov ja hollandlane Stan Pex 0,65 sekundi sisse.

Pühapäevases superheat'is esikohalt alustanud Kajak ei jätnud konkurentidele mingit sõnaõigust ja kihutas lähimatel jälitajatel koguni kuue sekundiga eest. Tema selja taga käis aga tihe heitlus ülejäänud kohtadele.

Finaalsõidu stardist minema kihutanud Kajak näitas hullumeelset tempot ja kasvatas taas edu liidrite ees rohkem kui kuue sekundi peale. Tema parima ringiaeg oli ligi 0,2 sekundit kiirem kui teistel.

Teise koha peale tihedat heitlust pidanud kaaskonkurendid said viimasel ringil aga järsku üllatusest pead käte vahel hoida, kui Kajak mahajääjaga avariisse sattus ning raja äärde jäi. Esialgsete tulemustega jäänukski Kajak tiitlita ning järjekordne uskumatu nädalavahetus oleks lõppenud kurval noodil.

Ent finaali tulemused vaadati üle ning sõit otsustati lõpetada 20. ringi järel, kus Kajak veel pikka edumaad hoidis. Määrava tähtsusega jäi etapi poodiumilt välja möödunud aasta meister Pex, kes lõpetas finaali neljandana.

Saksamaa meistrivõistluste punktiarvestuses tähendas kõik eelnev, et Kajak krooniti riigi meistriks, edestades vaid ühe punktiga Pexi. Kolmanda koha kindlustas Christiaan de Klejin.

KZ2 klassile peeti ka meistrivõistlustest eraldi arvestust, kus triumfeeris Rotax Max Euro Trophy meister Enzo Bol. Stardirivis oli eestlastest Ken Oskar Algre, kes finaalis 9. koha välja sõitis ning kolme etapi üldkokkuvõttes 12. koha sai.

Ken Oskari noorem vend Jan Ruudi Algre näitas väga head hoogu Mini klassi võistlusrivis ning kindlustas endale finaalis seitsmenda koha. Sarja kokkuvõttes samuti vaid kolm etappi kaasa löönud Algre teenis punktitabelis 16. koha.

Vaid mõne nädala pärast saame näha Eesti ja maailma parimaid KZ ja KZ2 sõitjaid Portimãos toimuval kardispordi MMil.

Märksõnad

Tagasi üles