Tallinn International Horse Show toob areenile sportlased 12 riigist

Rein Pill ületamas Horse Show kuue takistusega sõidu viimast takistust
Rein Pill ületamas Horse Show kuue takistusega sõidu viimast takistust Foto: Anett Jaadla

Eeloleval nädalavahetusel Unibet Arenal peetav Tallinn International Horse Show toob tänavu publikuni viimaste aastate kõrgetasemelisima võistluse ning Euroopa tipptasemel meelelahutusprogrammi.

Kokku asuvad kolme päeva jooksul võistlustulle 147 sportlast 12 riigist 230 hobusel. Starti tulevad tänavu ka mitmed välisriikide võistlejad, kes on osalenud olümpiamängudel ning kes osalevad regulaarselt viie tärni tasemel eliitvõistlustel. Sündmuse raames peetakse maailmakarika etapid kooli- ja takistussõidus ning publiku poolt palavalt oodatud kuue takistusega sõit. Koolisõidu maailmakarika etapp on sündmuse ajakavas laupäeval kell 9:00, kuue takistusega sõit laupäeval orienteeruvalt kell 21:15 ning takistussõidu maailmakarika etapp pühapäeval algusega kell 17:00.

Tänavuse Tallinn International Horse Show meelelahutusprogrammi peaesinejaks on rahvusvaheliselt tunnustatud hobulausuja Anne-Gaelle Bertho Prantsusmaalt, kes astub areenile koos hobuste ja karjakoeraga. Pehmeid koolitusvõtteid austav loomade treener esitab Tallinna publikule liigutava etteaste, mille märksõnadeks on vabadus, emotsioonid, muusika ja loomade ning inimese usalduslikust koostööst sündiv poeesia. Anne-Gaelle Bertho etendused on Tallinn International Horse Show programmis reedel ja pühapäeval.

Showprogrammi teiseks tähtesinejaks on Eesti elektroonilise muusika bänd Pur Mudd. Samuti ei puudu tänavuse Horse Show programmist traditsiooniline väikeste ponide show, tuues reedel ja pühapäeval võistluste areenile oma esimesi samme koos hobustega tegevad väikesed ratsutajad.

Tallinn International Horse Show ühendab endas tipptasemel ratsaspordi, meelelahutuse ning ehedad elamused hobumaailmast. Sündmuse korraldamisele aitavad kaasa pea 40 kohalikku ettevõtet ja organisatsiooni koos 200 vabatahtlikuga. Sündmuse suurtoetajad on Alexela, Kultuuriministeerium ning EAS ja Euroopa Regionaalarengu Fond.

Tagasi üles