Ainar Karlsoni olümpiaunistus sai ootamatu lõpu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Karlson
Ainar Karlson Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Türgis toimuval poksi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril jagatakse viimaseid pääsmeid Londonisse. Eesti suurim lootus, raskekaalus osalenud Ainar Karlson kaotas EMi pronksimehele ungarlasele Imre Szellöle punktidega 11:13 ning olümpiaunistus purunes.


«Eks mina nägin asja teise pilguga kui kohtunikud,» kommenteeris Türgis viibiv poksiliidu president Vello Kade. «Ervin (Ervin Kade, meeskonna peatreener) oli samuti väga pahane ning ka Venemaa peatreener ütles, et tal on Karlsoni pärast kahju,» rääkis Kade.

Viiest kohtunikust kolm nägid võitjana Karlsonit, kuid registreeritud tabamustega läks võit Ungari poksijale. Kusjuures Korea kohtunik pidas Karlsoni võitu selgeks punktivahega 23:9.

«Oleks pidanud kindla võidu võtma, aga Ainar oli kuidagi tujutu. Ei teagi, kas asi on palavuses või on mees lihtsalt kuskil üle pingutanud,» kommenteeris poksiliidu president Karl­soni võistlust.

Hästi on võistlust alustanud Kaspar Vaha, kes võitis esimese matši tugeva kreeklase Evgenios Lazaridisega 12:7. Vahal on olümpiale pääsuks vaja jõuda vähemalt finaali. Enne peab ta aga kolm kohtumist veel võitma. Vello Kade usub mehe võimetesse: «Ta on hull mees. Ütles eile hommikul, et läheb võidab neli matši ja sõidab olümpiale, ning mina usun teda.»

Superraskekaalus osalev 28-aastane Kaspar Vaha on poksimisega tegelnud ainult kolm aastat. Ööl vastu esmaspäeva kella poole ühe ajal toimunud kohtumise võitnud Vaha oli Kade sõnul enne matši algust kõhu täis söönud ning lausunud: «Kes sööb, see lööb!»

Alla 75-kilogrammiste meeste hulgas alustas võidukalt Kaupo Arro, kuid tema on Kade sõnul pigem harrastussportlane: «Ta on selline maamees, käib trennis siis, kui jõuab.» Maamehe jõudu peab Kade aga tema suurimaks trumbiks.

Eile käis võistlustules veel Dmitri Kormilin (–69 kg), kes kaotas avaringis Ungari poksijale. Hilisõhtul käisid ringis veel Rain Karlson (–91 kg) ja Vaha. Kirill Serikov (–49 kg) alustab võistlust täna.

Eesti poksi üldseisu  peab alaliidu president mitte väga kehvaks ning tunnistab, et areng on olnud tugev. Olümpia valikturniirile pani Eesti välja kuus sportlast ning sellistel võistlustel käimine toob kogemusi ja tõstab Eesti poksi taset. Väga oluline osa on ka uute kontaktide loomisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles