Jalgpalli juubeliaasta algas kaotusega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper.
Andres Oper. Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpalli juubeliaasta sai kurva alguse, kui Türgis peetud sõpruskohtumises kaotas meie rahvuskoondis 0:2 noorenduskuuri läbi teinud Kasahstani meeskonnale.


Sel aastal teiste seas ka Brasiilia rahvuskoondisega kohtuv Eesti meeskond jooksis eile väljakule peaaegu parimas rivistuses, millest puudusid vaid vigastatud väravavaht Pavel Londak ja  kohtumise eel haigestunud ründaja Andres Oper.

«Enne tähtsaid MM-valikmänge Armeenia vastu oli tänane mäng hädavajalik. Kindlasti oli tulevasi kohtumisi silmas pidades oluline, et peaaegu kõik meie parimad mängijad olid rivis,» sõnas koondise peatreener Tarmo Rüütli. «Järgmisteks mängudeks on vaja teha vajalikud korrektiivid.»

Võrdsed vastased


Vaatamata korralikule koosseisule ei suudetud juba viiendat korda järjest aasta esimeses kohtumises väravat lüüa. Viimasel kahel aastal jäädi nulliga alla Poola koondisele ning enne seda Põhja-Iirimaale ja Venezuelale.

«Võimalused olid olemas, kuid kahjuks jäid need tulemuseks realiseerimata,» rääkis Rüütli. «Nurgalöögi-järgsetes olukordades oli meil mitu head võimalust.»

Samal ajal kui ründavat mängu näidanud Eesti koondis sihile ei jõudnud, lõi uue peatreeneri käe all noorenduskuuri läbi teinud Kasahstani eest kaks väravat Ruslan Baltijev, kes oli täpne kohtumise 28. ja 80. mänguminutil.

«Esimene poolaeg oli igasuguse statistika järgi meie kontrolli all, kuid kahjuks õnnestus vastastel karistuslöögist juhtima minna. See oligi Kasahstani ainuke reaalne väravavõimalus esimesel kolmveerandtunnil,» kommenteeris Rüütli kohtumise kulgu. «Teisel poolajal üritasid vastased juba rohkem seisu hoida, samas panustasime meie rohkem ründamisele ning kaitse jäi seetõttu auklikumaks. Teine värav löödigi meile kiirest vasturünnakust.»

Vastaste kindlat paremust ei soovinud tunnistada ka keskkaitsja Raio Piiroja.

«Ei tahaks öelda, et vastane meist üle oli,» ütles Piiroja. «Mäng oli võrdsem, kui lõpptulemus näitab. Samas oli tegemist suhteliselt korraliku tasemega võistkonnaga, keda oleme siiski võimelised võitma.»

Enne eilset maavõistlusmängu olid Eesti ja Kasahstan rahvuskoondiste tasemel varem kohtunud kahel korral. 2001. aastal mängiti Tallinnas 0:0 ning 2002. aastal Almatõs 1:1 viiki.

Noortekoondisele kaotus

MM-valikturniiril esimest võitu püüdev Eesti peab järgmised kohtumised Armeeniaga 28. märtsil võõrsil ja 1. aprillil koduväljakul. Eile oli võistlustules ka eestlaste järgmine vastane, kes viigistas Küprosel toimunud sõpruskohtumises 0:0 meie lõunanaabri Lätiga.

Eile pidi kaotuse vastu võtma ka Eesti U21 meeskond, kes jäi Helsingis toimunud sõpruskohtumises 1:2 alla Soome eakaaslastele. Eestlaste värava autoriks märgiti Sergei Jegorov. Eesti noortekoondise eest jooksis väljakule ka Sander Puri.

JALGPALL

Eesti – Kasahstan 0:2

Väravad: 28., 80. Ruslan Baltijev
Hoiatus: 84. Martin Vunk
Peakohtunik: Hüseyin Göcek (Türgi)
Abikohtunikud: Serkan Ok (Türgi) ja Erdinc Sezertam (Türgi)

Eesti: Sergei Pareiko (46. Artur Kotenko), Enar Jääger, Raio Piiroja, Taavi Rähn (59. Alo Bärengrub), Ragnar Klavan (46. Dmitri Kruglov), Tarmo Kink, Aleksander Dmitrijev, Konstantin Vassiljev (46. Martin Vunk), Joel Lindpere (55. Gert Kams), Vladimir Voskoboinikov, Sergei Zenjov (46. Ats Purje).

Kasahstan: David Loria (46. Aleksandr Mokin), Aleksandr Kirov, Aleksandr Kislitsin, Rinat Abdulin, Vjatšeslav Erbes, Andrei Karpovitš, Ruslan Baltijev, Danat Nusserbajev, Sergei Ostapenko, Maxat Baižanov (76. Sabõrhan Ibrajev), Žambil Kukejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles