Madridi Real tunnistati maailma rikkaimaiks vutiklubiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad Reali mängijad.
Võidukad Reali mängijad. Foto: AP / Scanpix

Itaalia ajaleht Il Corriere Dello Sport on avaldanud osa ülemaailmse raamatupidamisbüroo Deloitte raportist, milles tuleb välja, et maailma rikkaim klubi on Hispaania gigant Real Madrid.

Ajaleht vahendab, et Real Madrid edestas 2007/2008 hooajal sisse tulnud summades üsna selgelt lähimat konkurenti Manchester Unitedit. Los Merengues korjas hooaja jooksul lausa 366 miljonit eurot, samas kui ManU teenis 325 miljonit, vahendab soccernet. Barcelona jäi 309. miljoniga kolmandale kohale.

Enamik esikahekümne klubidest olid Inglise tiimid – lisaks ManU'le kuulusid sinna ka Chelsea, Arsenal, Liverpool, Newcastle, Manchester City ja Tottenham Hotspur.

Rikkaim Itaalia klubi, Milan, asus alles 8. kohal, teenides 210 miljonit eurot. Roma, Interi ja Juventuse sissetulekud jäid aga tagasihoidliku 170 miljoni ümbrusesse.

Ülejäänud seitse klubi olid Bayern München, Schalke, HSV ja Stuttgart Saksamaalt, Olympique Lyonnais ja Olympique de Marseille Prantsusmaalt ning Fenerbahce Türgist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles