Pyeongchangi päevik, 15. veebruar – vabatahtlikke on rohkem kui pealtvaatajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Värv
Maarja Värv Foto: Peeter Langovits
Eilne võistluste avapäev oli üsna veider, vahetult enne naiste starti nägin kurja vaeva, et üldse staadionile meediale mõeldud kohale pääseda.

Paar päeva enne MMi algust oli lihtne – keegi midagi ei kontrollinud ja võisin käia, kust tahtsin. Kõige lihtsamini pääseb staadionile läbi staadioniäärse maja, sealt kaudu käisin kogu aeg ka mina. Aga nüüd olid ukse kõrval märgid 6 ja Z2, mis tähendavad siis, et sinna tohivad minna korraldajad ja VIP-külalised.

Uurisin kohe vabatahtliku käest, kust siis meedia inimesed minema peaksid. Tüdruk ei saanud alguses eriti midagi aru, lihtsalt naeratas viisakalt ja vabandas, et ta inglise keel nii kehv on. Ja viis mind järgmise tüdruku juurde. Kes oli samuti segaduses ega teadnud, mida vastata. Lahendus lihtne – mind viidi kolmanda tüdruku juurde.

Umbes viies tüdruk teatas, et mul pole üldse õigust minna sinna meediaalasse, kuna mu kaelakaardil pole vastavat märgistust. Meediaalale pääsemiseks peab kaardil olema number 9 ja tähed A, B ja C. Näitasin tüdrukule, et mul on need kõik olemas. Tütarlaps uuris tükk aega, hakkas siis itsitama ja tõdes, et võin tõesti minna.

Kokku võttis see kemplemine oma 15 minutit aega. Selles suhtes on siin naljakas, umbes nagu Pekingi olümpia ajal, et ükski vabatahtlik ei otsusta midagi omaette, vähemalt kolmekesi tuleb asju ajada. Ausalt öeldes võib see üsna tüütu olla.

Võistlused ise olid masendavad, ma mõtlen publikuhuvi poolest. Naiste võistluse ajal oli tribüün isegi ühelt poolt üsna täis ja ka teisel pool oli inimesi, aga meeste võistluse ajal olid neist alles jäänud vaid vähesed.

Ausõna, mulle tundus, et neid punaste jopedega vabatahtlikke oli ka rohkem siiberdamas kui biathlonihuvilisi tribüünidel võistlust jälgimas. Üsna nukker ju.

Eestlaste tulemused eile nii võimast emotsionaalset laengut ei andnud kui mullu Östersundis, aga selle eest said norrakad suurepärase tulemusega hakkama.

Võiks arvata, et nelikvõit meeste sprindis tegi nad üliõnnelikuks, aga Norra ajakirjanikud olid lisaks rõõmutundele ka murelikud. Näiteks üks uudisteagentuuris töötav norralane kurtis, et tegu olnuks nagu Norra meistrivõistlustega ja nüüd hakkavad kõik kindlasti rääkima, et norrakad tarvitavad dopingut ja selliseid jutte ta küll ringlema ei tahaks.

Ja lõpetuseks. Kui reedel tähistas siin oma sünnipäeva meie esinumber Eveli Saue, siis täna saab aasta vanemaks endine laskesuusataja, siin ETV kommentaatorina tegutsev Margus Ader. Palju õnne talle! :)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles