Vasaraheite Sydney olümpiavõitja suri ootamatult 26-aastasena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia

2000. aastal 17-aastasena Sydney olümpial naiste vasareheites kuldmedali võitnud Kamila Skolimowska suri eile ootamatult, arstid kahtlustavad, et 26-aastasel sportlasel oli südamerabandus.

Skolimowska tundis end Portugalis treeninglaagris viibides trenni ajal halvasti ning ta viidi kiirabiga haiglasse, teel sinna kaotas ta teadvuse ning pärast tund aega kestnud elustamiskatseid tunnistasid arstid Skolimowska surnuks, vahendab Rahvusvahelise Spordiajakirjanike Liidu kodulehekülg.



«Kamila tuli meie juurde ja ütles, et tal hakkas järsku halb. Kutsusime kiirabi ja ta suutis ise kiirabiautoni kõndida,» rääkis Sydney olümpial meeste vasareheite võitnud poolakas Szymon Ziolkowski. «Arstid püüdsid teda haiglas elustada, aga edutult.»



«Teisipäeval tundis Kamila jalgades valu. Arstid rääkisid, et tal võis olla südamerabandus,» lisas Ziolkowski.



Skolimowska sündis 4. novembril 1982. aastal Poola pealinnas Varssavis. 13-aastasena võitis ta esmakordselt Poola meistrivõistlused ja võttis enda nimele ka Poola rekordi. Tema nimel on ka kaks juunioride vasaraheite maailmarekordit.



29. septembril 2000. aastal heitis ta Sydneys 71.16 ja võitis olümpiakulla. Skolimowska isiklik rekord oli 76.83. Lisaks olümpiakullale võitis poolatar 2002. aastal Euroopa meistrivõistlustel hõbeda ning 2006. aastal pronksi.



«Ta ütles mulle alles hiljuti, et maailm kuuleb temast uuesti Londoni olümpiamängudel,» sõnas Poola Olümpiakomitee president Piotr Nurowski. «Kamila Sydney olümpiakuld oli meie kõigi jaoks tähtis.»



«Ta oli õnnelik ja sõbralik inimene. Ma ei suuda uskuda, et teda pole enam,» lisas Poola spordi- ja turismiminister Miroslaw Drzewiecki.  


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles