Tallinna Rattamaratonil stardib 2000 ratturit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Rattamaraton

Sel laupäeval 15. korda toimuvale Tallinna Rattamaratonile on end osalejana registreerinud 1174 ratturit põhidistantsile ja 454 ratturit poolmaratonile.


Koos lastesõitudes osalejatega ootavad korraldajad Samsung Estonian Cup rattasarja teisele etapile kaks tuhat osalejat. Kõrvemaal peetava Tallinna Rattamaratoni põhidistantsil läbivad osalejad 58 km ning AXA poolmaratonil 28 km pikkuse võistlusmaa. Uuendusena on Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja teisel etapil kasutusel viitstardid, mis lähetavad stardigrupid rajale väikeste vahedega.

Tallinna Rattamaratoni korraldaja Jüri Voodla sõnul on osalejaid stardis palju ning viitstardi-süsteem aitab maandada stardirüsinas tekkivat rüsinat ja kokkupõrkeid. «Proovime ära, kas ja kuidas viitstardid rattamaratoni puhul Eestis toimivad – suuremate rattavõistluste puhul on mujal maailmas tegemist tavapärase asjaga. Iga võistleja aeg läheb käima stardijoont ületades,» kinnitas Voodla.

Tallinna Rattamaratoni rada kulgeb traditsiooniliselt Kõrvemaa mitmekesisel maastikul asuvatel suusa- ja rattaradadel, kuhu korraldajad on ka tänavu teinud väiksemaid uuendusi. Premium7 vahefiniš, kus kiireimad neli ratturit saavad võimaluse teenida lisapunkte, asub raja 16. kilomeetril, Pukimäe tõusul. Kõigi osalejate kiirust ühe-kilomeetrise rajalõigu läbimisel mõõdetakse Everesti kilomeetril, mis asub 14 kilomeetrit enne finišit ning sisaldab kahte tõusu. Everesti kiirenduslõigu läbimisaegade põhjal reastatakse kõik sõitjad ning parimad ka sarja kokkuvõttes.

Tallinna Rattamaratoni stardi-finišipaik asub Kõrvemaa matka- ja suusakeskuses. Gutta lastesõidud algavad kell 10.30, põhisõidu start on kell 12 ning AXA poolmaratoni algus on 13.20. Samsung Estonian Cup võistlussarja liidrina läheb kollases liidrisärgis rajale Caspar Austa, võistkondlikult on kõige enam punkte Nissan ProShop Teamil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles