Zopp saab Prantsusmaa lahtistel tipuga võimeid võrrelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Joosep Martinson

Äsja teise matšpalli teeninud Jürgen Zopp vaatab küsivalt tribüünil istuva treeneri Pasi Virtaneni poole. «Kas ründan või ei ründa?» küsib ta. Virtanen soovitab rünnata ja Zopp kuulab eeskujulikult sõna. Prantslane Josselin Ouanna jääb hätta ja mäng saabki läbi – Zopp murrab karjääri jooksul teist korda suure slämmi turniiril kvalifikatsioonist põhitabelisse.


«Mul oli mõistus täiesti otsas,» tunnistas Zopp pärast mängu naerdes, miks ta nii otsustaval hetkel treenerilt tuge otsis. «Pasi ütles, et ründaksin, aga ainult eeskäega, sest esimese matšpalli lõin tagakäega võrku.»

Teise matšpalli kasutas Zopp ära ja nii alistas maailma edetabelis 103. positsioonil paiknev Eesti viimaste aastate parim meestennisist Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste kvalifikatsiooni otsustavas ringis 7:6 (4), 6:4 kodupubliku ees mänginud Ouanna (ATP 202.).

«Ma ei mäletagi, kuidas see viimane punkt tuli, kõik käis nii kiiresti,» tõdes 24-aastane Zopp. «Ma ei saanud midagi aru, nägin ainult seda, et ta lõi palli võrku.»

Teisest puust mäng

Viimase punkti järel langes Zopp põlvili väljakule ja näost peegeldus siiras rõõm. «Ma ei oodanud, et ta sealt eksib, sest see ei olnud nii raske, et oleks pidanud selle võrku lööma,» selgitas Zopp. «Oli meeldiv üllatus, et ta seda tegi.»

Zopp mängis Ouannaga ka nädal tagasi Bordeaux’ Challengeril ning siis oli tema võiduseis 6:2, 6:2. «See oli täitsa teisest puust mäng, nüüd mängis ta tunduvalt paremini,» arutles Zopp. «Ta tegi mu elu ikka väga raskeks. Ma polegi veel otsustanud, mis lõpuks määravaks sai. Paar tähtsat punkti kiires lõppmängus ja väga nibin-nabin võidetud teine sett. See oli ülivõrdne mäng.»

Esimeses setis oli Zopil Ouanna servil ka kaks murdevõimalust, aga prantslane suutis mõlemad šansid nullida. Kuuendas geimis oli tal omakorda Zopi servil koguni neli murdepalli ja Zopp pidi kõvasti vaeva nägema, et serv võita. «See oli väga oluline geim, hea, et selle kuidagi enda poole suutsin kallutada,» nentis Zopp. «See olnuks võib-olla murranguline, kui Ouanna selle võitnuks. Energiat kulus palju, aga tähtis on, et püsisin mängus.»

Kiires lõppmängus jäi Zopp 1:3 ja 3:4 taha, kuid võitis 7:4 ja lasi kuuldavale valju karjatuse. «Suure slämmi kvalifikatsiooni viimased mängud on olnud minu senise karjääri ühed tähtsamad, siin põhiturniirile jõudmine pole minu jaoks võrreldav näiteks Challengeri veerandfinaaliga,» kommenteeris ta. «See oli suur pingelangus, et suutsin võita, eriti seetõttu, et teises setis 5:3 eduseisus andsin pahasti enda servi ära.»

Ees ootab tugev vastane

Kui põhiturniiri vastane polnud veel selgunud, avaldas Zopp, et sooviks kokku minna võimalikult tugeva tennisistiga. «Kui juba siin olen, siis parem tulgu nii kõva kui võimalik,» teatas ta. «Ma ei mõtle, et mul on parem võimalus punkte koguda, kui mängin mõne teise kvalifikatsioonist tulnuga.»

Zopp meenutas, et kui ta jaanuaris Austraalias elus esimest korda suure slämmi põhiturniirile jõudis, olid võimalike vastaste seas ka Roger Federer ja Rafael Nadal ja ta lootiski mõne tõelise tipuga vastamisi minna, kuid sai hoopis edetabelikoha poolest nõrgima vastase – wild-card’iga põhitabelisse pääsenud austraallase James Duckworthi, kes paiknes toona edetabelis 250. kohal. Zopp kaotas selle mängu 3:6,4:6, 4:6. «Lootsin, et saan mängida rahulikult, ilma võidukohustuseta, aga kui nägin, et vastane on wild-card’iga, tundsin, et pean jälle võitma,» tunnistas Zopp nüüd.

Pariisis tal aga selles mõttes vedas, et läks enam-vähem nii, nagu ta soovis – avaringis tuleb talle vastu 17. asetatud Richard Gasquet (ATP 20.). 25-aastase prantslase seni parim tulemus Prantsusmaa lahtistel on mullu kaheksandikfinaali jõudmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles