Taas kardirooli istunud Marko Asmer võitis Rannarootsi GP

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer
Marko Asmer Foto: Pille Russi

Laupäeval Haapsalu külje all toimunud Rannarootsi Grand Prix´ kiireima võistlusklassi võitis üle aastate kardirooli istunud Marko Asmer.

Open klassi põnevaimaks osaks kujunes eelfinaal, kus väga põneva duelli pidasid omavahel Marko Asmer ja Mario Vendla. Viimane osutas Asmerile väga südikat vastupanu, kuid kunagine BMW vormel-1 meeskonna testisõitja pani oma kavaluse maksma ning suutis Vendlast mööduda.

Finaalile parimalt kohalt alustanud Asmer kihutas koheselt oma teed, teisena lõpetas Vendla, kelle nimele jäi võistluste kiireim ring. Kolmanda koha sai Eesti meistrivõistluste hetkeliider Mario Haugas.

Omaaegsel võistlustehnikal kihutasid rajal ka Eesti endised kardisõitjad. Absoluutset võitjat oli raske välja selgitada, sest võisteldi erinevatel kartidel. Esimesena ületas aga finišijoone Meelis Meemann, teine oli Ott Vanaselja ning kolmas Ülar Jeblakov. Muusikute lippu hoidis kõrgel Elmar Liitmaa, kes suutis endistele proffidele konkurentsi pakkuda ning finišeerida 5. kohal, Tanel Talve sõitis välja 7. koha.

Rotax Maxi ja Juniori ühises stardis oli peremeheks Aavo Talvar, kes võitis nii eel-, kui finaalsõidud. Finaali lõpetas teisena Junior klassi parim Ralf Aron. Max klassi teine oli Märten Metsaviir ning kolmas Läänemaa oma poiss Kairo Kivi.

Kõige nooremate finaal algas dramaatiliselt, kui võistluse avaringil sõitis ühe kurvi liialt sirgeks liider Kaspar Korjus ning langes võistlejaterivi lõppu. Finaali võitjaks oli Paul August Lääne, teisena finišeeris Martin Leotoots ning kolmas oli Steven Pärnasalu, kes sõitis Micro 60 kardiga ning pakkus sellega Raket klassi sõitjatele visa vastupanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles