Algab Kuldliiga seitsmes suvehooaeg

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Teisipäeval antakse Tartus Tamme staadionil avalöök kergejõustiku Kuldliiga seitsmendale suvehooajale. Avavõistluse peaaladeks on kell 18.10 algav meeste kettaheide ning 48. Gustav Sule mälestusvõistluste raames toimuv meeste odavise.

Suvisel kergejõustikuhooajal on Kuldliiga sarjas kokku neli võistlust. Esimene, Tartus Tamme staadionil toimuv etapp on Eesti sportlastele ühtlasi ka ametlikuks katsevõistluseks püüdmaks kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste pääsmeid. Teine etapp, mis leiab aset kaks päeva pärast EMi lõppu, 3. juulil Viljandi staadionil.

Hooaja kaks viimast võistlust toimuvad pärast olümpiamänge augusti lõpus. 25. augustil näitavad sportlased olümpiajärgset vormi Tallinnas Kadrioru staadionil, kus toimub Kuldliiga finaal. Kettaheite finaalvõistlus toimub 29. augustil Kohila staadionil.

Lisaks sarja neljale etapile toimub Kuldliiga egiidi all veel kaks eriformaadiga võistlust. Traditsiooniliselt näeb juba neljandat korda kuulitõuke tippe 1. juulil Maidla Mõisapargis Heino Lipu mälestusvõistlustel. 26. august toob aga esmakordselt Eesti kõrgushüppe rekordiomaniku Anna ljuštšenko kodulinna Sillamäele kõrgushüppajad, kes Sillamäe Kõrgushüppe Gala raames võtavad mõõtu Sillamäe linnavalitsuse ette püstitaval kõrgushüppeväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles