Kanepi: ma ei jäänud põdema, et sett ära läks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi alistas Caroline Wozniacki ja jõudis kaheksandikfinaali.
Kaia Kanepi alistas Caroline Wozniacki ja jõudis kaheksandikfinaali. Foto: SCANPIX

Eesti esireket Kaia Kanepi (WTA 23.) alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste 3. ringis tõelises närvide mängus edetabeli 9. reketi Caroline Wozniacki 6:1, 6:7 (3), 6:3.

Kanepi juhtis pärast kindlalt võidetud avasetti teises setis 5:1, kuid kaotas siis viis geimi järjest, seisul 5:3 oli tal ka kaks matšpalli. Kuigi Kanepil õnnestus Wozniacki serv murda ja 6:5 ette minna, kaotas ta kohe enda pallingu. Kiires lõppmängus oli Taanit esindav Wozniacki parem 7:3. «Läksin teise seti lõpus kangeks ja kaotasin pallitunnetuse. Ma ei mäletagi täpselt, mis juhtus, mäletan ainult seda, et mul oli raske punkte saada,» nentis Kanepi pärast mängu.

Otsustavat setti aga alustas taas Kanepi kindlamalt. «Ma ei jäänud põdema, et teine sett ära läks, tuleb ju edasi mängida,» lausus Kanepi, et ei lasknud sel end mõjutada.

Kanepi läks taas 5:1 juhtima ja kuigi Wozniackil õnnestus seejärel kaks geimi võita, kasutas Kanepi lõpuks viienda matšpalli ära ja võitis kaks tundi ja 58 minutit kestnud mängu. Pärast viimast punkti viskas Kanepi reketi suurest rõõmust maha ning kui oli Wozniacki ja pukikohtunikuga sõbralikult kätt surunud, võttis mänguvahendi taas kätte ja joonistas liivale südame. «Nii kaif tunne oli lihtsalt!» rõõmustas Kanepi. «Mulle meeldib siin mängida, see on üks mu lemmikumaid suure slämmi turniire, rahvas on väga mõnus.»

Kaheksandikfinaalis läheb Kanepi esmaspäeval vastamisi hollandlanna Arantxa Rusiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles