Kanepi matšist Šarapovaga: kui hästi mängin, võin võita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi jõudis veerandfinaali.
Kaia Kanepi jõudis veerandfinaali. Foto: SCANPIX

Eesti esireket Kaia Kanepi (WTA 23.) jõudis karjääri jooksul teist korda Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel veerandfinaali.

Tänases kaheksandikfinaalis alistas turniiril 23. asetatud Kanepi tund ja 38 minutit kestnud mängus 6:1, 4:6, 6:0 hollandlanna Arantxa Rusi (WTA 88.).

Avasetis ei suutnud 21-aastane hollandlanna kordagi oma pallingugeimi võita, kuid murdis korra Kanepi servi. Teises setis asus aga Rus 3:0 juhtima ja kuigi Kanepi suutis välja võidelda 4:4 viigi ning tal oli ka murdepall 5:4 eduks, kaotas ta teise seti. «Ta mängis teise seti alguses ikka väga hästi,» nentis Kanepi. «Sain küll natuke järgi, aga kokkuvõttes polnud paanikaks põhjust – midagi polnud teha, kui ise mängisin kehvasti.»

Kuidas hetkelist ärakukkumist seletada? «Absoluutselt ei oska seletada,» muigas Kanepi.

Veerandfinaalis läheb Kanepi vastamisi maailma edetabelis 2. kohal paikneva Maria Šarapovaga, kellel kulus kolm tundi ja 11 minutit, et 6:4, 6:7 (5), 6:2 alistada tšehhitar Klara Zakopalova (WTA 44.).

Kanepi pole kunagi varem naisteklassis Šarapovaga mänginud, korra olid nad US Openi noorteturniiril vastamisi, kui eestlanna oli 16-aastane ja Šarapova oli 14, siis jäi peale Kanepi.

«Kindlasti lähen pingevabalt mängima, ta on ju maailma edetabelis teisel kohal,» vaatas Kanepi ette kolmapäevasele mängule. «Arvan, et kui hästi mängin, võib sellest põnev matš tulla ja võin ka võita, miks mitte. Tema kohtumine Zakopalovaga näitas, et saab küll tema vastu mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles