Tanel Leok kogus Portugali MM etapil enesekindlust

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Suzuki

Möödunud nädalavahetusel Portugalis, Aguedas peetud järjekordsel motokrossi MM etapil hoolitses eestlaste parima tulemuse eest Tanel Leok.

Eesti Motospordi Föderatsiooni (EMF) kodulehekülg vahendab Leoki muljeid: «Laupäevane eelkvalifikatsioon tegi rõõmu ja sain kinnituse, et kui saan oma sõitu teha, on kiirus olemas. Esimeses sõidus oli alguses kukkumine, jäin sinna taha kinni ja kaotasin kohti. Teine sõit oli kõvasti parem, sain konkurentidest mööda sõita, tunne oli hea. Lõpus oleks pidanud veel Jevgeni Bobrõševi ära võtma.»

MX1 klassis eelkvalifikatsiooni võiduga väga head kiirust näidanud Leok sõitis laupäeval kvalifikatsioonis välja üheksanda koha, kaotust võitjale Antonio Cairolile (KTM) kogunes 42,285 sekundit. MM sarja liidri järel teisel kohal lõpetas Leoki meeskonnakaaslane Clement Desalle, kelle kaotus võitjale oli 7,754  sekundit ning esikolmiku lõpetas Christophe Pourcel (Kawasaki) kaotusega 20,028.

Esimese võistlussõidu võitis Desalle Pourcel’i ja Cairoli ees, Eesti Ekspressi hüüdnime kandev Leok sõitis ruudulipu alt läbi 13. kohal. Kaotust sõidu võitnud meeskonnakaaslasele kogunes kahekümne ringiga 1.34,011.

Teise sõidu võitis Gautier Paulin (Kawasaki), poodiumi teise astme väärilise koha sõitis välja itaallane Cairoli ning kolmanda kohaga lõpetas esimese sõidu võitja Clement Desalle. Madalaimast poodiumiastmest piisas Leoki meeskonnakaaslasele, et kindlustada selle hooaja esimene ning karjääri kümnes etapivõit. Etapi kokkuvõttes teine oli viimase sõidu võitja Paulin ja kolmas Cairoli. Leoki minek teises sõidus oli parem ning selle tulemuseks oli kaheksas koht, kaotust 43,679 sekundit. Etapi kokkuvõttes sai Leok üheksanda koha.

MMi punktitabelit juhib endiselt Antonio Cairoli (295p), teisel kohal on Desalle (258p) ja kolmandal Paulin (255p). Leoki kogutud 142 punkti annavad tabelis kümnenda koha.

MX2 klassis Priit Rätsep kummaski sõidus punktidele ei jõudnud – esimese sõidu KTMil kihutav Lääne-Virulane katkestas ja teises sõidus oli 23. Soome lippu all võistlev Harri Kullas lõpetas võistlussõidud 15. ja 9. kohaga, mis andsid etapi kokkuvõttes üheteistkümnenda koha.

Üldtabelis on Kullas 123 punktiga üheteistkümnes ning Priit Rätsep nelja punktiga 36. Tabelit juhib Herlings (317p), teisel kohal on Searle (293p) ja kolmandal van Horebreek (268 p).

Järgmine etapp peetakse 16.-17. juunil Belgias, Bastogne’s. Peale Belgia etappi tuleb aga MM karusell meie naaberriikidesse- juuni lõpus ja juuli alguses sõidetakse Uddevallas Rootsi GP. Juuli keskel kolib MM karusell meie lõunanaabrite juurde Lätti, Kegumsisse ning nädal hiljem võisteldakse Venemaal, Semigorjes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles