Parim pallur lõpetas karjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Morkovkina
Anastassia Morkovkina Foto: Margus Ansu

Seitse korda Eesti parimaks naisjalgpalluriks valitud 31-aastane Anastassia Morkovkina (pildil) lõpetas pühapäeval kohtumises Lätiga oma karjääri Eesti naiste rahvuskoondises.


«Otsus tuli raskelt, aga pean praegu jagama rohkem tähelepanu oma perele ja tööle ning ei saa sada protsenti endast jalgpallile anda,» ütles Morkovkina ja lisas, et koondise kapten peab eeskujuks olles alati treeningutel kohal olema ja endast parima andma, kuid talle on see iga aastaga järjest raskem.

«Ma tänan tüdrukuid fantastilise turniiri eest,» ütles ta ja avaldas lootust, et tema klubikaaslane Olga Ivanova paraneb vigastusest hästi.

Koondise peatreener Keith Boanas avaldas sügavat kurbust Nastja lõpetamise üle, kuid sõnas, et respekteerib tema otsust igati.

«Kuidas asendada Messit või Ro-naldot?» vastas ta küsimusele, kes Mor-kovkina kohal mängima hakkab, kuid nentis, et õnneks on peale tulemas noori andekaid mängijaid ning tuleviku pärast muretsema ei pea.

Morkovkina on üheksakordne Eesti meister Pärnu JK koosseisus ja seitsmekordne Balti turniiri võitja koondise rivistuses. Üheksal aastal on Eesti naistejalgpalli legend olnud meistriliiga suurim väravakütt. Ta jätkab pallimist Pärnu JKs.

Anastassia Morkovkina on rahvusnaiskonda aastatel 1997–2012 esindanud 74 ametlikus kohtumises ja löönud 40 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles