Østberg: üritan Otepääl eelmise aasta võitu kaitsta

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mads Østberg osales pressikonverentsil Skype’i vahendusel, esiplaanil ralli direktor Urmo Aava.
Mads Østberg osales pressikonverentsil Skype’i vahendusel, esiplaanil ralli direktor Urmo Aava. Foto: Peeter Langovits

Endise rallisõitja Urmo Aava eestvedamisel korraldataval Rally Estonial tuleb ka tänavu starti heas hoos olev Mads Østberg, norralase sõiduvahendiks on nagu eelmiselgi aastal Ford Fiesta RS WRC.


24-aastane Østberg on käimasoleval hooajal WRC-sarjas näidanud häid tulemusi ja kiirust, kuue etapi järel on ta sarjas 3. kohal, parim tulemus pärineb Portugalist, kus ta teenis oma esimese WRC rallivõidu.

Linnakatsest otseülekanne

«Olen korraldajatega rääkinud ja kokkulepe on sõlmitud,» kinnitas Østberg eilsel pressikonverentsil Skype’i vahendusel. «Tulen osalen Otepääl ja üritan oma eelmise aasta võitu kaitsta, mis ei saa loomulikult lihtne olema. Otepää võistlus on minu jaoks väga tähtis, kuna saan seal valmistuda Soome MM-etapiks. See on väga tore, hästi organiseeritud võistlus ja mulle meeldivad sealsed teed.»

«Senine hooaeg on sujunud perfektselt,» lisas Østberg. «Järgmisel nädalavahetusel peetavale Uus-Meremaa etapile ma ei sõida, kuid püüan head tulemust Soome rallil.»

Rally Estonia sõidetakse 20.–21. juulil, tegemist on kogu Baltikumi tänavuse suurima autoralliga. Ralli direktori, endise rallisõitja Urmo Aava sõnul on Rally Estonia juures oluline just see, et tegemist on Eesti enda võistlusega.

Küsimusele, mis on saanud plaanist korraldada WRC-etapp koostöös naaberriikidega, vastas Aava: «See plaan pole maha maetud, aga selle elluviimine oleks raske. Eesti on selliseks võistluseks liiga väike. Ja kui me korraldaksimegi sellise ürituse, poleks see meie enda ralli. See tähendaks, et Eestis toimuks üks võistluspäev, aga see jätab asjale sellise maigu külge, nagu oleksime kellegi alltöövõtjad. Parem on ikka korraldada päris Eesti ralli ja sellega me praegu tegelemegi.»

Tänavusel Rally Estonial on tehtud mitu uuendust, mõeldes eeskätt rallipublikule, uue lahendusena tehakse sel aastal otseülekanne Otepää linnakatsest.

«Sel aastal soovime olla veel rohkem perekesksed,» selgitas Aava. «Samal ajal kui mehed Eesti parimatel kiiruskatsetel spetsiaalsetes publikukohtades sõitjate tegemistele kaasa elavad, saavad naised aega sisustada Tehvandi spordikeskuse territooriumil asuval naistealal ja lastele on tänavu mõeldud samuti Tehvandil asuv lasteala.»

Kas Tänak stardib?

Sellel aastal kuulub Rally Estonia lausa viide võistlussarja: ralli raames peetakse maha Eesti, Läti ja Balti meistrivõistluste etapp, NEZ (Põha-Euroopa tsooni) meistrivõistluste etapp ja rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) European Historic Rally Championship. Teenitud punktid lähevad Eesti meistrivõistluste arvestusse pooleteistkordselt.

«Ajalooliste autode võistlus toimub Eestis esimest korda. Selle sarja raames ootame starti umbes 20 ekipaaži,» avaldas Aava.

Lisaks Østbergile on tegijamatest rallile registreerinud tšehh Martin Prokop, kes tuleb starti Ford Fiesta RS WRC võistlusautoga. Korraldajad mainisid kavalalt, et Østberg ei pruugi tänavu olla ainukene tippsõitja ning nad loodavad rallisõpru peagi heade uudistega üllatada.

Kindlasti sooviks paljud stardis näha MM-sarjas võistlevat Ott Tänakut, kuid kas saarlane tuleb Lõuna-Eestisse Østbergiga jõudu katsuma, pole praegu veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles