Noori võitnud Tammert EMil ilmselt ei võistle

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammert võttis noorte konkurentide ees võidu
Tammert võttis noorte konkurentide ees võidu Foto: Margus Ansu

Eile peetud heitjate seeriavõistluse kolmandal etapil võitis meeste kettaheite vanameister Aleksander Tammert ning meeste odaviske parim oli Risto Mätas.


«Noored mehed jäid kõik kolme-nelja meetri kaugusele ning mina olen väga rahul,» rääkis Tammert pärast võistlust. Eesti kettaheitelegend ootab noortelt palju paremaid tulemusi juba mitu aastat. «Muidugi on vahva võita, aga tegelikult oleks aeg juba kaotama hakata,» muheles 60.56 heitnud Tammert. Eilses võistluses saavutas teise koha Priidu Niit 57.40ga ja kolmandaks jäänud Martin Kupper heitis 56.29.

Tammertil ei ole praegu täidetud Euroopa meistrivõistluste normatiivi (62.90) ning mehe sõnul ei olegi see tema eesmärk. Normi täitmiseks oleks veel üks võimalus. «Homme viin lapsed Sloveeniasse vanaema juurde ja seal peaks olema ka üks võistlus. Kui tingimused on head, võiks osaleda küll,» rääkis ta.

Tammerti peamine eesmärk on pääs Londoni olümpiamängudele. Londoni mängude A-norm on 65 meetrit ning B-norm 63 meetrit. «Spetsiaalselt kuskile laagrisse vormi parandama ei sõida, sest töö kõrvalt pole palju aega,» rääkis ta. Kui spordiseltsi Kalev tegevjuhil peaks rohkem vaba aega tekkima, tahaks vanameister minna hea sõbra Virgilijus Aleknaga koos Leetu harjutama.

«Kokkuvõttes jäin selle võistlusega rahule, sest tundsin ennast paremini kui Tartu Kuldliiga etapil. Seal vaevas mind väike kaelalihasepõletik, kuid nüüd on tunne päris hea,» võttis Tammert eilse võistluse kokku.

Odaviskevõistluses ei suutnud ükski mees 80 meetri piiri alistada. Risto Mätas võitis kolmandal katsel visatud 78.52ga. «Eelmisel võistlusel venitasin oma paremat külge,» viitas Mätas pisivigastusele. «Enesekindlust polnud ja ka tehnika kadus ära.»

Teise koha sai viimasel ajal küünarnukivigastusega hädas olnud Mihkel Kukk, kelle parima katse pikkuseks mõõdeti 74.59. «Täishoogu veel ei ole, kuid vaikselt hakkab tulema,» rääkis Kukk pärast võistlust. «Saan mõõduka koormusega treenida ning küünarnukk enam ei sega.»

Kukk jääb Euroopa meistrivõistlustelt suure tõenäosusega eemale. Suurvõistlusele pääsemiseks peaks mees viskama kiiremas korras olümpia A-normi, milleks on 82 meetrit. «Suure tõenäosusega teen järgmise võistluse pühapäeval Rakveres, kui muidugi paduvihma tulema ei hakka,» rääkis Kukk tulevikuplaanidest. «Ma ei ole pettunud, kui Euroopa meistrivõistlustele ei saa, sest teised mehed on oma koha välja teeninud.»

Kukk oli katsevõistluste ajal vigastusega hädas ning Euroopa meistrivõistlustele pääsesid võistlema Marko Jänes, Tanel Laanmäe ja Mätas. «Ma ei võistle praegu EMi mõtetega. Tahan vaikselt paremasse vormi jõuda ja aja jooksul olümpianormi täis visata,» rääkis ta.

Võidumees Mätas enne 27. juunil toimuvat EMi odaviskevõistlust enam starti ei tule: «Olen sellel hooajal juba üheksa võistlust teinud. Nüüd peab trennis tehnikat parandama.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles