Todt: vormel-1 meeskondade arv võib peagi kahaneda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Todt
Jean Todt Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise autoliidu president Jean Todt avaldas kahtlust, et vormel-1 sari on muutumas liiga kulukaks ning selle tulemusena võib stardirivi lähiaastatel tunduvalt lüheneda.

«Minu arvates on sari liiga kallis. Kui me midagi ette ei võta, võime peagi olla olukorras, kus me ei saa enam teeselda, et on võimalik ülal pidada 12 tiimi,» lausus Todt intervjuus ajakirjale Top Gear.

«Piloodid peaksid kihutama maailma kõige tähtsamas vormelisarjas, kuid selle asemel maksavad pooled neist sõitmisele hoopis peale. Meeskonnad, kommertsõiguste omanikud ja FIA peaksid selles osas midagi ühiselt ette võtma,» lisas Todt.

Ühe kulude langetamise võimalusena on juba aastaid räägitud, et suured tiimid võiksid oma autosid väiksematele edasi müüa. Itaalia väljaande Autosprint teatel ongi see üks eeldatavaid teemasid, mis reedel Pariisis toimuval FIA kongressil jutuks tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles