Meistrisärk on Taaramäele eesmärk ja needus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Margus Ansu

Kaks aastat tagasi andis Cofidise tiim Rein Taaramäele läbi lillede mõista, et kogu hooaja eestlase seljas olnud sinimustvalge meistrisärk neid just üleliia ei rõõmusta – peasponsoriga kaasas käiv punane toon jäävat nii tähelepanuta. Tänaseks on lood teised ja kolmapäeval temposõidus triumfeerinud Taaramäe asub Eesti meistrivõistluste grupisõidu starti, et üritada kuldset duublit.


«Klubis ootavad kõik, et saaksin meistrisärgi kätte,» kummutas Taaramäe igasugused kahtlused, nagu ei läheks ta täisjõuga sõitma. «Tõsi, et paar aastat tagasi oli natuke teine lugu, aga selle ajaga võrreldes on seis muutunud. Siis võib-olla tõesti sponsor natuke nurises,» meenutas Taaramäe 2009. aastat.

Ühte väikest aspekti, mis Eesti meistrisärgi kandmise grupisõitudes ebamugavaks muudaks, Taaramäe siiski tunnistab. Nimelt on Garmini meeskond tänavu riietatud täpselt samasugustesse sinimustvalgetesse ürpidesse. «Mõnes mõttes on see jama küll. Eeskätt on näiteks telepildis fännidel ju peaaegu võimatu mind ära tunda, kui veel üheksa venda täpselt samasuguses särgis sõidavad,» nentis ta.

Tänast sõitu ei võimalda aga lõdvemalt võtta asjaolu, et riigi meistrivõistluste eest jagatakse üpris korralikke UCI-punkte. «Meie tiimi jaoks on kõik punktid alati väga olulised,» rõhutas Taaramäe. Cofidis ei kuulu teatavasti juba kolmandat aastat järjest Pro Touri meeskondade sekka, vaid asub aste madalamas, Pro Continentali meeskondade nimekirjas ja peab suurtuuridele pääsemiseks seetõttu alati lootma korraldajate kutsele.

Just grupisõidus jagatavad UCI-punktid on põhjuseks, miks erinevalt kolmapäevasest temposõidust asuvad täna starti ka Champion Systemi meeskonnas pedaalivad Jaan Kirsipuu ja tiitlikaitsja Mart Ojavee.

Kindlasti ihkab kolmapäevase kaotuse eest Taaramäelt revanši Tanel Kangert, kellel grupisõidu Eesti meistrikuld veel puudub. Oma võimalused on ka temposõidu pronksimehel Rene Mandril. Taaramäe loodab aga ennekõike põnevat sõitu. «Ega ma enne sõitu võidule kunagi ei mõtle, lähen starti lõbusa tujuga nagu ikka,» lubas ta.

Rõuge ümbruse teedel kulgevale 16,8 pikkusele ringile, mis läbitakse kümme korda, starditakse kell 10. Finiš on orienteerivalt kell 14.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles