Maailmaliigas selgusid poolfinalistid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola võrkpallikoondis mängus Kuuba vastu.
Poola võrkpallikoondis mängus Kuuba vastu. Foto: SCANPIX

Võrkpalli maailmaliiga lõppturniiri viimases alagrupivoorus Sofias lõppesid mõlemad mängud kiiresti. Poola võitis Kuuba 3:0 (23, 20, 23) ja USA Bulgaaria 3:0 (21, 16, 17). Kõige tähtsam oli võit USA-le, tänu sellele tõusid ameeriklased viimaselt kohalt esimeseks, surudes esinelikust välja sakslased. Aga poolfinaali jõudsid ka kuubalased ja bulgaarlased.

 

Esimese alagrupi lõppseis: Poola 5, Kuuba 3, Brasiilia 1 punkt. Teises järgmiselt: USA 4, Bulgaaria 3, Saksamaa 2, kirjutab volley.ee.

Laupäeval kohtuvad poolfinaalis kaks Euroopa ja kaks Ameerika meeskonda: Poola Bulgaariaga ja USA Kuubaga. Seega on mõlema kontinendi meeskond ka finaalis esindatud.

Mullust esikohta ei kvalifitseerunud mäletavasti kaitsma Venemaa meeskond, lõpetades kokkuvõttes kaheksandal kohal. Maailmameister Brasiilia piirdus finaalturniiril viimase, seega kuuenda kohaga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles