Robert Fazekas jäi väidetavalt teistkordselt dopinguga vahele

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Fazekas
Robert Fazekas Foto: SCANPIX

Hiljuti käis meediast läbi uudis, et Gerd Kanteri konkurent Robert Fazekas jääb Londoni olümpiamängudelt kõrvale. Nüüd selgus selle väidetav põhjus - Fazekas jäi vahele anaboolsete steroidide kasutamisega.

Ungari olümpiakoondis kahanes teisipäeval 159 liikmelt 158 peale pärast seda, kui üks salapärane sportlane jäi vahele anaboolsete steroidide kasutamisega, kirjutab Ungari ajaleht The Budapest Times.

Ungari Olümpiakomitee ei tohi tõenäoliselt nime avalikustada, kuna sportlane nõudis eelnevalt B-proovi testimist. Pärast teadaannet ühe sportlase vahelejäämisest ei olnud Ungari olümpialiidu kodulehel olevas nimekirjas just Fazekase nime ega pilti.

Algselt põhjendati Fazekase puudumist olümpiakoondislaste nimekirjast tema pildi uuendamisega. Pildi uuendamine ei seleta aga fakti, miks olümpianormi täitnud mees koondisest välja arvati.

Dopingupatuse sportalse isiku üle arutasid Ungarlased mitu päeva ning avaldusega esines ka väidetav süüdlane. Fazekas ise ütles avalduses, et teda pole positiivsest proovist teavitatud ning ta jätkab ettevalmistust olümpiaks.

Dopinguga vahelejäämine poleks Fazekasele esmakordne. 2004. aasta olümpiamängudelt võitis ungarlane kuldmedali, kuid ta diskvalifitseeriti hiljem. Sellega tõusis mäletatavasti medalile Eesti esindaja Aleksander Tammert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles