Üllar Kerde: au meeskonnale!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde sõnul on positiivne, et meeskond polnud rahul Žalgiriselt saadud kõigest kümnepunktilise kaotusega, vaid oli kurb, et üldse kaotati (pildil tänab Kerde meeskonda pärast võidumängu Kalevi üle).
Üllar Kerde sõnul on positiivne, et meeskond polnud rahul Žalgiriselt saadud kõigest kümnepunktilise kaotusega, vaid oli kurb, et üldse kaotati (pildil tänab Kerde meeskonda pärast võidumängu Kalevi üle). Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eile Kaunase Žalgirisele kümne punktiga alla jäänud Tartu Ülikooli / Rocki peatreener Üllar Kerde tunnustas hoolealuseid, et need võitlesid ka veel minut enne mängu lõppu, kuigi Euroliiga mehed oli ees juba 12 punktiga. «Selle eest au meeskonnale!», sõnas Kerde.

Üks, mis Rocki peatreenerile pärast mängu Kaunasest Vilniusesse sõites hea tunde tekitas, oli see, et veel bussiski käisid ringi mängujoonised ja keegi polnud rahul kõigest kümnepunktilise kaotusega, vaid olid kurvad, et üldse kaotati. «Selline suhtumine on oluline samm professionaalsuse poole,» selgitas Kerde.

Kui mõned aastat tagasi said Eesti meeskonnad Žalgirise-sugustelt 30 punktiga pähe, siis täna mängitakse juba kui võrdne võrdsega.

«Rock on teinud tugevat tööd, ent meil puudub veel kogemus võita nii tugevat meeskonda. Nende enesehinnang on ikka uskumatult hea, selles mõttes oli väga õpetlik mäng,» märkis  Kerde. «Aga peame liikuma üks samm korraga, me ei saa hüpata sinna, kus me pole kunagi olnud. Meie alateadvuses on endiselt sees, et Žalgiris on ikka väga tugev.»

Kui teisipäevases mängus Saloniki PAOKiga tekitas Rock närvikõdi, kui mängis maha 30-punktilise edu, siis eile suutis ka Žalgiris kolmanda veerandaja 21-silmalise edu sulandada viimase veerandaja keskpaigaks kõigest punktiliseks.

Kerde kinnitusel ei saanud siinkohal juttugi olla sellest, et suurelt juhtides lasksid Žalgirise mängijad jala lihtsalt sirgu, võimaldades Rockil järele tulla.

«Nii kõrgel tasemel seda ei tehta. Edus olles vajutatakse pedaali veelgi põhja. Nad tahtsid oma põhimeestele puhkust anda, kuid tegelikult pidid kohtumise lõpuni põhimeestega mängima,» märkis Kerde.

Sellega, et Euroopa 16 parema meeskonna hulka kuuluv Žalgiris kallutas mängu viimastel minutitel oskuste ja jõuga enda kasuks, Kerde täiesti nõus polnud, öeldes, et Rockile maksid siiski kätte omad eksimused.

«Ka Žalgirise treener ütles mulle pärast kohtumist, et see oli neile raske mäng, lisaks istus ka neljapäevane Euroliiga mäng Moskva CSKga kontides,» avaldas Kerde. «Tõsi, füüsiliselt ei jagunud neil aega selleks, et spetsiaalselt meie jaoks ette valmistuda.»

Kas viimaste minutite Collinsi ja Popovici kolmesed, millest vahe kärises, oleksid olnud takistatavad? «Popovic astus kattest sammu tagasi ja viskas seitsmelt ja poolelt meetrilt, Eestis on vähe, selliseid mehi, kes sealt üldse viskavad. Aga tema teeb Euroopas ka nii,» tõdes Kerde.

Küll oli Kerde päri sellega, et Rock kulutas palju energiat teise poolaja alguses 20-punktilist vahet tagasi tehes. «Ja kõhugripi käes vaevelnud Brian Cusworth tuli pärast kolmepäevast pausi üldse esimest korda saali, kus palli mängitakse, ta polnud saanud trennigi teha,» sõnas Kerde.


Täna teeb Rock Vilniuses trenni, sealt lennatakse homme edasi Samaarasse, kus teisipäeval ootab neid FIBA EuroCup mängus ees kohalik CSK-VVS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles