Vennad Roihud kvalifitseerusid 29er klassi EMil hõbegruppi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuso ja Henri Roihu.
Juuso ja Henri Roihu. Foto: Riina Ramst

Poolas Sopotis käimas olevatel 29er klassi Euroopa meistrivõistlustel said eile läbi kvalifikatsioonisõidud ning finaali eel on Eesti paatkondadest parimana vennad Juuso ja Henri Roihu 52. kohal.

Kolm päeva kestnud kvalifikatsioon pakkus sportlastele üsna mitmekesiseid olusid. Esimesel võistluspäeval valitsenud muutliku, kiirusega 8-9 m/s puhunud tuule tingimustes peeti kokku 99 paadist koosnevale laevastikule kolm võistlussõitu. Teisel päeval vaheldus päikesepaiste tormipilvedega ning tuult jagus kuni 11 m/s. Taaskord seilati kolm sõitu, mis esitasid purjetajatele korraliku väljakutse. Eile aga tuli tuule saabumist oodata pärastlõunani, mil merelt jõudis kohale kiirusega 5-8 m/s puhunud briis ja lubas läbi viia veel kaks võistlussõitu.

Kaheksa kvalifikatsioonisõidu kokkuvõttes on eestlastest kõrgeimal, 52. kohal Tallinna Jahtklubi ridades seilavad Juuso ja Henri Roihu, mahtudes meie paatkondadest ka ainsana finaalseeriaks hõbelaevastikku.

Tänasest purjetavad pronkslaevastikus 82. positsioonil olevad Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (Rein Ottosoni Purjespordikool), 87. kohta hoidvad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK), 90. kohal olevad Karl Kask ja Sten Christian Taal (ESS Kalev Jahtklubi), 93. kohal olevad Robert Anissimov ja Villem-Oskar Ossip (ROPK) ning 97. positsioonil paiknevad Paul Bogdanov ja Karl Erik Rannu (TJK).

Võistlust juhivad taanlased Katja Salskov-Iversen ja Christian Christfort Gormsen.

Tänasest reedeni peetakse EM-il finaalseeria sõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles