Kõigi aegade kalleimaks mängijaks kerkinud Ibrahimovic liitus PSGga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic on PSG üks kallemaid oste.
Zlatan Ibrahimovic on PSG üks kallemaid oste. Foto: SCANPIX

Ründaja Zlatan Ibrahimovic liitus 40 miljoni euro eest Paris Saint-Germaini klubiga ning temast sai seeläbi mängija, kes on läbi ajaloo klubidele kõige rohkem maksma läinud. Karjääri jooksul kuus korda klubi vahetanud Ibrahimovici eest on nüüd kokku makstud 192 miljonit eurot.

PSG jaoks on tegemist suvise üleminekuakna kolmanda suurostuga, sest juba on muretsetud Thiago Silva ja Ezequiel Lavezzi. Zlatani ostu järel on pururikastele Qatari omanikele kuuluv PSG suvega kulutanud uutele mängijatele juba enam kui sada miljonit eurot.

«Tahan PSG-d tänada, sest nad tegid võimatu võimalikuks,» lausus Ibrahimovic pressikonverentsil. Karjääri jooksul ka Ajaxis, Juventuses, Milano Interis, Barcelonas ja viimati AC Milanis mänginud Ibrahimovici eest on nüüd aastate jooksul makstud ligi 200 miljonit eurot.

Endale omaselt ei hakanud Ibrahimovic tagasihoidlikkusega hiilgama. «Vastab tõele, et ma ei tea Ligue 1-st eriti midagi, kuid Ligue 1 teab, kes mina olen. Usun sellesse ettevõtmisesse ning saan mängida koos maailma parimate palluritega. Tulin siia võitma ja olen kindel, et suudame ajalugu teha,» sõnas Rootsi ründetäht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles