Helmut Marko võrdles Vettelile määratud karistust surmanuhtlusega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel (vasakul) ja Helmut Marko.
Sebastian Vettel (vasakul) ja Helmut Marko. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna sõidukonsultant Helmut Marko avaldas täna taas pahameelt Sebastian Vettelile Saksamaa GP-l reeglitevastase möödasõidu määratud 20-sekundilise karistuse üle, mis kukutas sakslase teiselt kohalt viiendaks.

Valitsev maailmameister Vettel möödus eelviimasel ringil Jenson Buttonist, kuid tegi seda turvaala kaudu. Marko meelest ei ole selle teo eest määratud karistus aga üldse rikkumisega proportsioonis. «Sama hea oleks kanavargale surmanuhtlus määrata,» pahandas Marko telekanalile Servus TV antud intervjuus. «Sebastiani manööver oli täiesti normaalne. Ta ei saanud sellest mingit erilist edu ja seetõttu ei näe ma tal ka mingit süüd. Me usume, et meil on õigus,» teatas Marko.

Austerlane kurtis, et Vettelit ei koheldud ausalt. «Süüdistatava puhul kehtib tavaliselt süütuse presumptsioon. Praegu nii ei läinud. Kogu asjast jääb halb maik. Vormel-ühes kehtivad topeltstandardid.»

Lisaks märkis Marko, et aprillis peetud Bahreini GP-l jäi Lewis Hamilton karistuseta, kui möödus samuti turvaala kaudu Nico Rosbergist. Vetteli poolele asus ka Toro Rosso meeskonna piloot Jean-Eric Vergne, kes pidas juhtunus süüdlaseks Buttonit. «Jenson oleks pidanud talle ruumi jätma. Oleksin käitunud samamoodi nagu Sebastian.»

Enamik sõitjaid ja eksperte on siiski seisukohal, et kohtunikel oli õigus. Force India piloot Nico Hülkenberg nimetas kaasmaalase teguviisi vääraks, telekanali ORF kommentaator Alexander Wurz viitas aga sellele, et reeglite sõnastus on väga täpne. «Auto võib kõigi nelja rattaga raja piiridest lahkuda vaid siis, kui piloot sellega midagi ei võida,» sõnas Wurz.

Ka endine Toro Rosso piloot, nüüd BBCs töötav Jaime Alguersuari nõustus karistusega. «Minu meelest oli Vetteli möödasõit täiesti reeglitevastane. Ta oli ju ilmselgelt raja piiridest väljas,» sõnas hispaanlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles