India sportlaste kuldmedal kaalub konkurentide omast 13 korda rohkem

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskur Abhinav Bindra on seni ainus hindu, kes suutnud Indiale suvemängudelt individuaalse kulla võita.
Laskur Abhinav Bindra on seni ainus hindu, kes suutnud Indiale suvemängudelt individuaalse kulla võita. Foto: SCANPIX

Kui mõni India sportlane peaks Londoni olümpial poodiumile tõusma, on tegu sõna otseses mõttes kaaluka saavutusega – nimelt kingib koondise suursponsor esikoha saajale viiekilose kullast medali.

Teise koha saajale antav sümboolne hõbemedal kaalub kolm ja pronksmedal kaks kilo. Korraldajate poolt võitjatele kaela riputatavate medalite kaal jääb 375 ja 400 grammi vahele.

Auhinnad on välja pannud finantssektoris, meedia- ja meelelahutusmaastikul, elamuehituses ja spordis tegutsev firma Sahara Group. «See on kõigest väike tänuavaldus meie sportlastele, kes saavutavad suurt edu ning toovad meie riigile au ja kuulsust,» lausus firma juhatuse esimees Subrata Roy Reutersi vahendusel.

Pankrotti minekut firma ilmselt siiski kartma ei pea, sest seni on India osalenud suveolümpial 22 korda, võidetud on aga vaid 20 medalit. Seejuures tõi laskur Abhinav Bindra alles nelja aasta eest Pekingi olümpiamängudelt Indiale ajaloo esimese individuaalse olümpiakulla. Kõik ülejäänud kaheksa säravaimat medalit on noppinud maahokimeeskond.

Suurriik lähetab Londoni mängudele 83 sportlast, kes teevad kaasa 18 alal. Tegu on riigi kõigi aegade suurima delegatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles