Novosjolov: tulin siia ainult ühe medali järele

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov Londoni olümpiakülas.
Nikolai Novosjolov Londoni olümpiakülas. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kolmapäeval alustab Londoni olümpial võistlemist Eesti epeevehkleja Nikolai Novosjolov. Maailma edetabelis esikohal paiknev Novosjolov ei soovinud tulemust ennustama hakata, ent tunnistas, et trenni tehes on sihiks kogu aeg olnud olümpiakuld.

Kolmapäeval olümpiakülla jõudnud 32-aastane Novosjolov on kohapeal mõõdukalt trenni teinud, aga ka vaimu puhanud. «Viimase ajaga võrreldes on treeningutes kõvad muutused, Eestis andsime nii palju kui torust tuli, siin on ikkagi vormi lihvimine, kaks tundi päevas on maksimaalne treening,» selgitas ta. «Peamine on organismi kuulata, vehelda eriti palju praegu ei taha, sest treeninglaagrites sai isu natuke täis.»

Neli aastat tagasi Pekingis kaotas Novosjolov teises ringis ja sai 30. koha, seekordse võistluse eel on ta aga palju enesekindlam. «Selle koha eest on võideldud juba pikka aega, samas kui Pekingis tuli see olümpiakoht mingil määral natuke ootamatult. Nüüd on kindlam tunne, eeltööd on rohkem tehtud,» lausus ta.

Novosjolovit on peetud Eesti olümpiakoondise üheks suurimaks medalisoosikuks, aga mees ise ei soovi spekulatsioonidega kaasa minna. «Ausalt öeldes, kui lehelugude pealkirjast on näha, et läheb ennustamiseks või medali kaelariputamiseks, jätan selle artikli lugemata. Ennustab ilmajaam,» teatas kaks aastat tagasi maailmameistriks tulnud Novosjolov. «Tulin siia ainult ühe medali järele, see pole pronks ega hõbe. Ma ei taha midagi ennustada, aga kogu siiani tehtud töö on olnud ainult ühe eesmärgi nimel. Mis sellest välja tuleb, saame kõik lähiajal näha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles