Schumacher soovib oma tragikoomilise võistluse unustada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel peetud vormel-1 sarja MM-etap Ungaris ei kuulu kindlasti Michael Schumacheri säravaimate hulka. Vanameistri võistlus sai ühe hoobi teise järel ning sakslane lõpetas võistluse katkestamisega.

Äpardused algasid juba varakult – reedel peetud teisel vabatreeningul sõitis Schumacher teelt välja ja lõhkus oma sõiduvahendi. Kvalifikatsioonis mured jätkusid, Mercedese vormeli rooli keerav Schumacher ei pääsenud isegi otsustavasse kvalifikatsiooniperioodi ning pidi võistlussõitu alustama 17. positsioonilt.

Ilmselt oli selline koht talle harjumatult nigel ning nii parkis ta oma auto valele stardipositsioonile. Selline eksimus tõi kaasa stardi tühistamise. Seejärel sai Schumacher valesti aru võistluse kohtunike märguandest ning lülitas vastuseks kollastele vilkuvatele stardituledele oma auto mootori välja.

Ülejäänud võistlejad läbisid ühe täiendava rehvisoojendusringi, samal ajal lükati 43-aastase sakslase sõiduvahend boksi. Võistlus algas tema jaoks boksiteelt, kuid paraku suutis ta sellele kehtestatud kiiruspiirangut ületada ja teenida selle eest boksist läbisõidu karistuse. Pärast sunduslikku visiiti meeskonna juurde oli Schumacher kindlalt viimasel kohal, kaotades lähimale konkurendile enam kui 20 sekundiga.

Pärast seda kui kiiremad konkurendid olid legendaarsele võidusõitjale ringi sisse teinud ja suurem osa võistlussõidust oli läbitud, ilmnesid Schumacheri autol probleemid mootori temperatuuri ning telemeetriaga ning meeskond kutsus sakslase boksi, et tema õnnetu võistlus lõppenuks lugeda. Seejuures oli Schumacher esimene katkestaja Hungaroringil peetud etapil.

«Võistlus polnud just selline, millele pika aja pärast heldimusega tagasi vaadata,» märkis Schumacher. «Sõidu algus ei olnud eriti meeldiv, kogesime kõike sellist, mida kogeda ei tahaks.»

«See polnud mälestusväärne nädalalõpp, kuid selliseid võistluseid tuleb ette ja sellega tuleb leppida. Olen kindel, et järgmistes sõitudes läheb mul paremini,» sõnas Schumacher positiivselt.

Pärast Ungari etappi siirdus F1 sari suvepuhkusele. Järgmine etapp sõidetakse 31. augustist -1. septembrini kuulsal Spa ringrajal. Belgia GP on Schumacherile juubelivõistluseks – seni on vanameister osalenud 299. etapil ja kuulsal ringrajal täitub 300 võistluse piir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles