Neljapaat pääses kindla sõiduga finaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä kindlustas pääsme finaali.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä kindlustas pääsme finaali. Foto: Liis Treimann

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä jõudsid Londoni olümpiamängudel kindlalt reedesesse finaali, kui oma poolfinaalis saadi teine koht.

Eesti meeskond sõudis täna teises poolfinaalis, kus saavutati Saksamaa tiimi järel kindlalt teine koht. Lisaks Eestile ja Saksamaale pääsesid teisest poolfinaalist edasi finaali poolakad.

Esimesest poolfinaalist pääsesid edasi Horvaatia, Austraalia ja Suurbritannia. Finaal on kavas reedel. Start antakse sõidule Eesti aja järgi kell 13.30.

Tänavust hooaega on valitsenud esimese poolfinaali võitnud horvaadid, samamoodi on enda käes pidevalt teist positsiooni hoidnud sakslased. Eesti on tänavuse hooaja MK-etappidel saanud kirja kolmanda, neljanda ja kuuenda koha.

Poolfinaali suurimaks üllatuseks oli tänavu maailma tippaja sõitnud Venemaa koondise põrumine. Venelased alustasid esimest poolfinaali võimsalt ja juhtisid konkurentide ees pikalt, kuid seejärel kustuti ja sõit lõpetati alles viienda kohaga. Samamoodi jäid finaalist välja itaallased, kes asetati enne OMi samuti favoriitide sekka.

Teise poolfinaali tulemused:

1. Saksamaa 6.05,85

2. Eesti 6.07,85

3. Poola 6.10,75

4. Prantsusmaa 6.12,81

5. Ukraina 6.16,23

6. Itaalia 6.18,96

Esimene poolfinaal:

1. Horvaatia 6.03,39

2. Austraalia 6.05,45

3. Suurbritannia 6.05,71

4. Uus-Meremaa 6.10,95

5. Venemaa 6.13,61

6. Šveits 6.19,64

Reedese finaali koosseis:

Horvaatia

Austraalia

Suurbritannia

Saksamaa

Eesti

Poola

Tänaste poolfinaalide käik:

-

Praegu on olümpiaveel veel meeste kaheksapaadid ning Poola ja Ukraina selgitavad kaheksapaatide konkurentsis seitsmenda ja kaheksanda koha omaniku.

 
 
-

Poolale seitsmes koht ja Ukrainale kokkuvõttes kaheksapaatide konkurentsis kaheksas koht.

 
 
-

Stardivalmis on meeste paarisaerulise neljapaadi esimese poolfinaali meeskonnad.

 
 
-

Esimese poolfinaali stardis on Šveits, Austraalia, Venemaa, Horvaatia, Suurbritannia ja Uus-Meremaa. Suurfavoriit on tänavust hooaega valitsenud Horvaatia tiim.

 
 
-

Venemaa alustab võimsalt, Horvaatia on teisel kohal ja kolmas on Austraalia.

 
 
-

Horvaatia on 1500 m peal kindel liider. Venemaa, Austraalia ja Suurbritannia heitlevad järgnevate kohtade eest.

 
 
-

Venemaa kustub täielikult ja maailma tippaja omanikud jäävad finaalist välja!

 
 
-

Horvaatia võidab sõidu ning lisaks horvaatidele tagavad finaalipääsme Austraalia ja Suurbritannia.

 
 
-

Neljanda koha saab Uus-Meremaa, Venemaa on viies ja Šveits kuues. Need kolm meeskonda jätkavad võistlust B-finaalis.

 
 
-

Teise poolfinaali meeskonnad on stardiks valmis. Eesti on teisel rajal!

 
 
-

Start on antud!

 
 
-

Saksamaa on asunud juhtima, Ukraina on teine ja Eesti kolmas.

 
 
-

500 m vaheajapunkt: 1. Saksamaa, 2. Eesti +0,95, 3. Ukraina +1,36, 4. Poola +2,50, 5. Itaalia +2,74, 6. Prantsusmaa +4,03.

 
 
-

1000 m vaheajapunkt: 1. Saksamaa, 2. Eesti +0,98, 3. Poola +2,63, 4. Ukraina +3,38, 5. Itaalia +4,28, 6. Prantsusmaa +7,08.

 
 
-

1500 m vaheajapunkt: 1. Saksamaa, 2. Eesti +0,41, 3. Poola +2,82, 4. Ukraina +6,64, 5. Prantsusmaa +7,27, 6. Itaalia +7,52.

 
 
-

Saksamaa võidab sõidu. Eesti on teine ja kindlalt reedeses finaalis!!

 
 
-

Finaali jõudis veel ka Poola paatkond.

 
 
-

Finaal peetakse reedel Eesti aja järgi kell 12.10. Lisaks Eestile on reedeses finaalis Horvaatia, Austraalia, Suurbritannia, Saksamaa ja Poola.

 
 

Eestlased on täna teises poolfinaalis, kus nende vastasteks on Prantsusmaa, Saksamaa, Poola, Ukraina ja Itaalia paatkonnad. Eesti võistkond sõidab teisel rajal.

Prantsusmaa ja Itaaliaga olid eestlased ka ühes eelsõidus ning seal suudeti mõlemaid edestada. Poola pääses poolfinaali oma eelsõidu teisena, Saksamaa võitis oma eelsõidu ja Ukraina oli samas sõidus kolmas.

Esimeses poolfinaalis sõidavad Šveitsi, Austraalia, Venemaa, Horvaatia, Suurbritannia ja Uus-Meremaa paatkonnad. Edasi finaali pääseb mõlema sõidu kolm paremat tiimi.

Neljapaatide poolfinaalidega tehakse algust Eesti aja järgi kell 12.40. Eestlased on teises poolfinaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles