Eesti kettamehed - heas tujus ja heas vormis

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Liis Treimann

Kaks päeva enne Londoni olümpia kettaheite eelvõistlust oli Eesti vägilastest koosnev kolmik rõõmsas tujus. Tiitlikaitsja Gerd Kanter ja mulluse MMi neljas mees Märt Israel on viimase nädala veetnud eelmisel laupäeval toimunud kontrollvõistlustel saavutatud heade tulemuste vaimus, vanameister Aleksander Tammert on aga tänu igapäevatööst saadud puhkusele treeninud taas tippsportlase kombel.

«Pärast laupäevast võistlust vaatasime heited videost üle. Leidsime mõned tehnilised apsakad ja seejärel tegime tööd nende kõrvaldamisega,» rääkis Kanter. «Treeningutel on tehnika pidanud, kuid võib arvata, et võistluses annab see natuke järgi – aga eks tuleb püüda end hoida.»

Kanteri õlule jääb ilmselt ka Eesti olümpiakoondise medaliriikide hulka upitamine.  «Kergejõustikus on seda viimastel aastatel tihti ette tulnud. Olümpial on küll sõudjatega olnud hea koostöö, kuid seekord läks teisiti – seega on minu medali ootus kindlasti suurem,» leppis Kanter olukorraga.

Sarnaselt Kanteriga islandlasest treeneri Vesteinn Hafsteinssoni juures harjutav Israel heitis nädala tagasi tänavu esimest korda üle 65 meetri. Selle võistluse ja Londoni olümpiale tuleku vahel jätkas ta heitetehnikat parandavate drillidega. «Tavaliselt tulevad liigutused hästi välja, kuid siis kipun jälle liiga rapsima. Tean, et pean heite eel ennast maha suruma ja rahulikumalt tegutsema,» kirjeldas Israel oma tegemisi.

Israel ei mõtle esialgu lõppvõistlusest, vaid soovib korralikult läbida eelvõistluse. Sama mure on ka vanameister Tammertil. Tänavu korra ketast isegi üle 66 meetri joone saatnud Eesti eksrekordimees arvab, et on praegu paremas vormis, kui oma hooaja parimat heites.

«Töölt õnnestus võtta palgata puhkus, see lubas viimased kolm nädalat treeningutele pühenduda. Väga hea võistluse jaoks pole see küll piisav,» nentis ta ja lisas, et ei julgenud treeningutega ka üle pingutada. «Pean arvestama oma vanust ja seda, et taastumine pole nii kiire. Selleks, et treening oleks kvaliteetne, tuleb ka korralikult puhata.»

Kettaheite eelvõistlus peetakse esmaspäeval.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles