Juuso Roihu võitis Zoom8 klassi maailmameistrivõistlustel hõbemedali

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuso Roihu
Juuso Roihu Foto: Riina Ramst

Täna lõppesid Rootsis Stockholmis noorteklassi Zoom8 maailmameistrivõistlused purjetamises. Meie sportlastest tegi suurepärase tulemuse 2. koha saanud Juuso Roihu.

Regati kestel peeti kokku kaksteist võistlussõitu poistele ning üksteist tüdrukutele. Väiksema osalejate arvuga neidude laevastik seilas sealjuures kogu võistluse kestel ühe fliidina, noormehed aga läbisid kvalifikatsiooni ning jagunesid selle alusel finaalsõitudeks kuld- ja hõbegruppi.

Enamikus võistlussõitudes esiviisikus finišeerinud ning neist mitu ka võitnud Juuso Roihu (Tallinna Jahtklubi) näitas väga tublit taset ning teenis sellega välja hõbemedali väärilise lõpptulemuse. Väga hästi esines ka regati kokkuvõttes viiendaks tulnud Henri Roihu (TJK). Teistest kuldgrupis seilanud sportlastest sai Kristo Õunap (Saaremaa Merispordi Selts) 16nda, Martin Õunap (SMS) 27nda ja Paul Bogdanov (TJK) 31. koha. Hõbefliidis võistelnud poistest lõpetas Sander Puppart (SMS) MM-i 45., Karl Lember (SMS) 52., Mihkel Šesterikov (SMS) 56., Martin Hedman (Rein Ottosoni Purjespordikool) 63., Kristen Paalandi (TJK) 64. ja Henri Paet (SMS) 75. kohaga.

Tüdrukute seas tuli Marie Pihlas (SMS) 21. ja Mari-Ann Raud (TJK) 49. kohale.

Poiste maailmameistriks tuli rootslane Simon Weideskog ning pronksi sai soomlane Victor Silen. Tüdrukutest vormistas võidu taanlanna Anna Munch rootslanna Ella von Meleni ja kaasmaalanna Signe Sogaard Hanseni ees. Poisse võistles kokku 86 ja tüdrukuid 53.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles