Treener Põlluste: Heiki maadles hästi, aga vastane oli võimsam

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Põlluste.
Henn Põlluste. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Londoni olümpiamängude kreeka-rooma maadluse raskekaalu finaalis kuubalasest tiitlikaitsjale Mijan Lopezile kaotanud Heiki Nabi treener Henn Põlluste hinnangul oli hoolealune finaaliks hästi valmis. «Heiki hakkas hästi vastu, kuid kuubalasel oli võimsust rohkem. Aga küllap tuleb ükskord aeg, kui Heiki on ise võimsam,» lausus ta.

Põlluste sõnul tegi Nabi poolfinaali ja finaali vahele jäänud ajaga tõsise ettevalmistuse. Massöör Lauri Rannamaa aitas mehe lihastel taastuda, koos treeneriga tegeleti psühholoogilise valmistumisega.

«Mingil juhul ei läinud Heiki finaali kaotama. Juba ammusest ajast on meil põhimõte, et hõbedaga ei saa rahuldada,» rääkis Põlluste, ent lisas kohe, et olümpiahõbe on supersaavutus.

Finaalis sai eestlasele saatuslikuks partermaadlus. Esimesel perioodil suutis kuubalane teha ülevedamise, teisel perioodil ei suutnud aga Nabi ise vastast tõsta.

«Heiki kaitses hästi, aga… jõu vastu ei saanud. Ise rünnates sai ta korraliku haarde, ent Lopez oli hästi valm istunud ja kaitses kogu aeg õiget poolt,» kommenteeris Põlluste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles