Seitse Kameruni sportlast jäi olümpial kadunuks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Essomba (vasakul) kaotas poksiturniiril iirlasele Paddy Barnesile ja otsustas seejärel delegatsiooni juurest pageda, et Euroopasse jääda.
Thomas Essomba (vasakul) kaotas poksiturniiril iirlasele Paddy Barnesile ja otsustas seejärel delegatsiooni juurest pageda, et Euroopasse jääda. Foto: SCANPIX

Kameruni spordiametnikud kinnitasid, et seitse nende sportlast – viis poksijat, ujuja ja jalgpallur – on salaja delegatsiooni juurest lahkunud ja ilmselt otsustanud Euroopasse jääda.

«Kuulujutud on tõeks osutunud ja seitse Kameruni sportlast, kes osalesid Londoni olümpial, on olümpiakülast kadunud,» teatas delegatsiooni juht David Ojong spordi- ja kehakultuuriministeeriumile saadetud kirjas. Ojongi sõnul kadus esimesena jalgpallinaiskonna varuväravavaht Drusille Ngako, keda ei arvatud 18 lõplikult turniiriks üles antud mängija hulka.

Kui ülejäänud naiskond sõitis pärast Šotimaal peetud ettevalmistuslaagrit Coventrys toimuvale viimasel kontrollmängule Uus-Meremaaga, siis Ngako lahkus teadmata suunas. Paar päeva hiljem avastati, et ujuja Paul Ekane Edingue ja kõik tema asjad on sportlase hotellitoast kadunud.

Ka viis Kameruni poksijat – Thomas Essomba, Christian Donfack Adjoufack, Abdon Mewoli, Blaise Yepmou Mendou ja Serge Ambomo – lahkusid pärast turniirilt väljalangemist pühapäeval samuti olümpiakülast. Rahvusvaheline olümpiakomitee teatas aga, et pole kadunud sportlastest midagi kuulnud.

Tegu pole esimese korraga, kui Kameruni sportlased rahvusvahelistel võistlustel kadunuks jäävad. Viimastel aastatel on mitu võistlejat sama tembuga hakkama saanud nii Rahvaste Ühenduse mängudel kui ka erinevatel juunioride jalgpalliturniiridel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles