Vigastus sundis Iljuštšenkot soojendusest loobuma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: Liis Treimann

Londoni olümpia kõrgushüppe eelvõistluses 1.90 ületanud ja finaalist välja jäänud Anna Iljuštšenko sõnul rikkusid võistluse kannavigastus ja hiljutine haigus.

«Kui kainelt vaadata ja olukorda arvestada, siis 1.90 on hea tulemus, kuid hinges jääb ikkagi kripeldama,» sõnas ta. «Võistluse käigus sai teravus otsa, kui seda aga pole, laguneb ka tehnika. Viimasel kõrgusel jooksin kõigil kolmel korral latile liiga sisse.»

Nädal enne olümpiavõistlust põrutas Iljuštšenko kanda ja haigestus angiini. Täna hommikul tehti talle enne võistlust valuvaigistav süst. Jalga hoides valmistus ta võistluseks tavapärasest erinevalt.

«Soojendust ma ei teinudki, piirdusin vaid kerge venitusega. Staadionil tegin kaks proovikatset lühikese hooga ja ühe pikaga. Õnneks kõik klappis,» rääkis Iljuštšenko. «Vaatamata süstile oli valu kanna iga põrutuse peal tunda. Ma ei taha üldse arvatagi, mis siis saab, kui tuimestuse mõju kaob.»

35 naise hulgas jagas Iljuštšenko 15. kohta. Edasipääsuks tuli ületada 1.93 vähemalt teisel katsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles