Ajaloolise võimlemiskulla võitja saab auhinnaks piiramatus koguses kiirnuudleid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yang Hak-seon.
Yang Hak-seon. Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreale olümpialt kõigi aegade esimese võimlemiskulla toonud Yang Hak-seon, kes elas enne olümpiat täielikus vaesuses, on juba erinevate firmade poolt auhindadega üle külvatud.

Yang saab ühelt elektroonikafirmalt preemiaks 500 miljonit woni ehk ligi 362 000 eurot, Korea võimlemisliit lisab sellele veel 100 miljonit woni. Nongshim, kes toodab Yangi lemmikkiirnuudleid, lubas aga, et nende firma tooted on olümpiavõitja perekonnale piiramatus koguses tasuta.

Pärast võitu ütles Yang, et sooviks esmalt oma perele korraliku kodu ehitada, kuid ka see tehakse tema eest ära – kohaliku ehitusfirma juht andis teada, et sportlasele ja tema perele rajatakse hinnaline korter, kuhu nad saavad hiljemalt aasta lõpuks kolida. Olümpiavõitja elas seni koos oma vanematega pealinnast 200 kilomeetri kaugusel asuvas Jeolla provintsis väikeses kasvuhoone moodi majakeses, mida ümbritsevad vaid õhukesed laudseinad. Kaks aastat tagasi oleksid nad oma kodu äärepealt üldse tulvavetes kaotanud.

Sellisesse olukord satuti mitu aastat tagasi, kui Yangi isa vigastuse tõttu tehases töö kaotas. Sestpeale elas kogu pere üheksa-aastaselt treenima hakanud Yangi stipendiumist, mida talle maksis Korea võimlemisliit, ning isa napist sissetulekust, mida ta põllumehena teenis. Yangi raskest olukorrast polnud aga enne kullavõitu aimu pea mitte kellelgi, isegi mitte tema treeneril Cho Sung-doel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles