Rootsi delegatsiooni kullaapellatsioon lükati tagasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CAS otsustas, et triatloni kuldmedal jääb Nicola Spirigile (paremal) ja Lisa Norden peab leppima hõbedaga.
CAS otsustas, et triatloni kuldmedal jääb Nicola Spirigile (paremal) ja Lisa Norden peab leppima hõbedaga. Foto: SCANPIX

Spordiarbitraažikohus CAS lükkas tagasi Rootsi delegatsiooni palve, et naiste triatlonis fotofiniši põhjal hõbemedalile jäänud Lisa Nordenile antaks samuti kuldmedal.

Rootslased väitsid, et rahvusvaheline triatloniliit ei lähtunud šveitslannat Nicola Spirigit võitjaks määrates enda kehtestatud reeglitest, kuid CAS leidis kolm ja pool tundi kestnud istungi järel siiski, et tegemist oli puhtalt kohtunike otsusega. Selle muutmiseks CASil aga volitused puuduvad.

Peamine vaidlusküsimus seisnes selles, milline kehaosa peab finišijoone ületama, et aeg kinni läheks. Ehkki Nordeni pea on finišifoto järgi otsustades üle joone enne šveitslannat, jäi rahvusvaheline triatloniliit oma seisukoha juurde, et aega mõõdetakse sellest hetkest, kui finišijoone ületab sportlase ülakeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles