Bolt: tunnen ennast nagu eluheidik

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt väidab, et ei leia pärast Londoni olümpiat sprindidistantsidel enam motivatsiooni.
Usain Bolt väidab, et ei leia pärast Londoni olümpiat sprindidistantsidel enam motivatsiooni. Foto: SCANPIX

Londoni mängudel teist olümpiat järjest sprindis kolm kuldmedalit võitnud Usain Bolt tunnistas, et tal pole hetkel enam eesmärke. Boltile kuuluvad nüüd maailmarekordid nii 100 ja 200 meetris kui ka 4x100 meetri teatejooksus.

Nelja aasta pärast toimuvat Rio olümpiat silmas pidades tunnistas Bolt, et sprindidistantsidel motivatsiooni leidmine läheb raskeks. «30-aastasena on raske midagi suurt ette võtta, kuid kavatsen hetke nautida. Mulle meeldib piire nihutada, teha midagi sellist, mida mitte keegi pole varem teinud, sest see eristab sind kõigist teistest,» lausus Bolt.

Lisaks viitas ta tugevatele konkurentidele. «Yohan Blake on Rio mängudeks 26-aastane ja tõenäoliselt tippvormis, nii et temast on raske jagu saada,» nentis Bolt.

Kui Boltilt küsiti, kas ta ei kavatse pöörduda uuesti 400 meetri jooksu juurde, millega ta karjääri alustas, vastas jamaikalane: «Pean treeneriga asja arutama. Olen kuulnud, kuidas ta 400 meetrist pomiseb. Aga kaldun arvama, et see pole päris minu rida. Kindlasti tuleb sellest pingeline vestlus.»

Terve staadioniringi läbimise juures on mitu asja, mis Bolti ei peibuta. «Olete te näinud, milline 400 meetri jooksjate treening välja näeb?» küsis ta ajakirjanikelt. «Oksendaksin palju rohkem ja seda ma küll teha ei taha. Mulle meeldib mu lõunasöök,» naeris ta.

Niipea Bolt veel sprinti jätta ei kavatse, kuid märkis, et on pärast Londonit saavutanud kõik, mida tahtis saavutada. «Arutame treeneriga, mida tulevikus ette võtta. Hetkel ei ole mul aga mitte mingeid eesmärke, olen nagu mõni eluheidik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles