Kanter läheb Tenerifele püüdma karikavõistluste kuuendat kulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonika Aava
Moonika Aava Foto: Peeter Langovits

Eesti heitealade koondis osaleb eeloleval nädalavahetusel toimuvatel 9. talvistel heitealade Euroopa karikavõistlustel Tenerifel.

Karikavõistluste viiekordse võitja Gerd Kanteri eesmärgiks on võtta nädalavahetusel ka kuues kuldmedal ning püüda karikavõistluste rekordit.



Koondisse kuuluvad viiekordne talviste heitelade karikavõistluste võitja, viimase kolme hooaja maailma edetabeli juht, kettaheite maailmameister ja olümpiavõitja Kanter.



Kettaheite teise numbrina on koondises 2008. aasta olümpiamängude kettaheite 14. mees Märt Israel.



Kuulitõukes asub Eesti au kaitsma 2006. aastast rahvuskoondise kogemust omav kuulitõukaja Raigo Toompuu.



Odaviskes on koondisse arvatud eelmise hooaja Eesti parim ja Pekingi olümpiamängudel 21. koha saanud Mihkel Kukk.



Vasaraheites kindlustas tänavu 21. veebruaril toimunud katsevõistlusel koha rahvuskoondises 46-aastane Aivar Räni, kellel on 1988. aastast ette näidata kõrgest klassist isiklik rekord 76,42m.



Ainsa naisvõistlejana Eestist osaleb võistlusel odaviskaja Moonika Aava.



 Kergejõustikuliidu heitealade vastutava treeneri Ants Kiisa hinnangul on Eesti koondis hetke taset arvestades maksimaalselt tugev ning võistlusele sõidetakse eesmärgiga saavutada meeste võistkondlikus arvestuses koht esikolmikus.



«Eelmisel aastal, kui poodiumikohast jäi Eesti võistkonda lahutama väga vähe, kujunes probleemseks tugeva vasaraheitja puudumine. Kui möödunud korral täitis tekkinud tühimiku kettaheitja Märt Israel, siis selleks aastaks tegime koondise komplekteerimisel vajalikud muudatused ja koondises on eraldi ka vasaraheitja,» ütles Kiisa, kelle sõnul kannavad korrektuurid loodetavasti vilja ning sportlased suudavad tänavustele võistlustele seatud eesmärgid täita.



Koondise esinumbri Kanteri sõnul ei ole olümpiahooaja järel treeningutes järeleandmisi tehtud, mistõttu on ka hooajale seatud kõrged põhieesmärgid – maailmameistritiitli kaitsmine Berliinis ja Jürgen Schulti kehtiva maailmarekordi 74.08 ületamine.



«Kui oma senise talvise tipptulemuse 66.05 eeloleval nädalavahetusel üle heidan, võin võistlusega ja hooaja algusega igati rahule jääda,» märkis Kanter.



Kanter on talvistel heidete karikavõistlustel võitnud viiel korral: 2003. aastal Gioia Tauros (64.17), 2004. aastal Maltal (63.21), 2005. aastal Mersinis (66.05), 2007. aastal Jaltas (65.43) ning 2008. aastal Splitis (65,25). 2006. aastal Tel Avivis peetud võistlustel pidi ta poolaka Piotr Małachowski (65.01) ja hispaanlase Mario Pestano (63.40) järel leppima pronksmedaliga (62.55).



Torino sise-EMil alla oma võimete esinenud Toompuu kinnitas, et kindlasti ei andnud Torinos näidatud tulemus objektiivset pilti tema hetke vormist.



«Puust tõukeringis on mul millegipärast alati probleeme olnud, kuid Tenerife võistluspaigas on tavapärane betoonist ring,» selgitas Toompuu. «Viimase kahe nädala treeningud olen teinud samades tingimustes ja selle taustal on eesmärk tõugata talvise hooaja tippmark igati reaalne.»



Veebruaris Lõuna-Aafrikas treeninglaagris olnud Mihkel Kukk ütles, et võistluste ettevalmistus on sujunud tõrgeteta. «Järgisime treeningutel eelmise aasta skeemi, mil käisime enne talviseid Euroopa karikavõistlusi samuti laagris Lõuna-Aafrikas,» ütles Kukk. «Eelmise hooaja talvise tippmargi 78,41 ületamine on raske ülesanne, kuid usun, et hetkevorm peaks seda siiski lubama.»



Tänavustel talvistel karikavõistlustel osaleb 243 sportlast 34 riigist. Eesti sportlasi abistavad Tenerifel treener Vesteinn Hafsteinsson ja füsioterapeut Indrek Tustit.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles