Mehed eelistavad naisi jalgpallile?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newcastle Unitedi fännid
Newcastle Unitedi fännid Foto: SCANPIX

Briti Bristoli ülikooli uuring näitas, et mehed eelistavad naisi jalgpallile, mitte vastupidi.

Teadlased tegid katse Newcastle United jalgpallimeeskonna fännidega, edastab The Telegraph.

Uuringus mõõdeti vabatahtlike katsealuste stressitaset, kui nad tõmbasid katki pilte oma naistest  ja oma lemmikmängijatest.

Uuring näitas, et kastealustel meestel tekkis rohkem stressi, kui nad rebisid oma naiste pilte. Lemmikjalgpallurite piltide rebimisel nii palju stressi ei tekkinud.

Uurijate sõnul lükkasid nad selle katsega ümber vana veendumuse, et jalgpallifännid on pigem lojaalsed oma meeskonnale, mitte oma naisele.

Enne katset teatas enamik jalgpallifännidest, et nad tunnevad suuremat poolehoidu oma lemmikmeeskonna, mitte oma naise suhtes. Kuid tulemused rääkisid vastupidist.

Teadlased tegid veel teise katse, milles katsealused pidid valima, kas panna nõel partnerit või lemmikmängijat kujutava voodoo nuku kehasse. Sellega kaasnes väide, et kui nad panevad nõela lemmikmängija nukku, siis saab mängija matšil kannatada. Kui aga naist kujutavasse nukku, siis haigestub naine nädalaks. Eelistati mängijaid,  naised jäeti enamjaolt puutumata.

«Katsed näitasid, et mis puudutab jalgpallifännide eelistusi, siis seavad nad ikkagi oma naise esikohale, mitte lemmikmeeskonna,» tõdes Bristoli ülikooli bioloogilise psühholoogia professor Marcus Munafó.

Ta lisas, et mehed kogu maailmas naudivad jalgpalli, kuid see, mida nad räägivad ja tegelikult tunnevad, on tihtipeale vastuolus.

Uuringut rahastanud sporditarvete firma Puma esindaja Roger Harrison lisas, et Newcastle Unitedi fänne tuntakse maailmas kui ühtesid lojaalsemaid.

«Selle tõttu tehti katse nendega. Nad võisid rääkida ühte, kuid tulemused näitasid teist. Naised on tähtsamad kui jalgpall,» lausus Harrison.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles