Saksamaal jääb osa olümpiavõitjaid ilma rahalise preemiata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Saksmaa kaheksapaat Londoni olümpiamängudel
Võidukas Saksmaa kaheksapaat Londoni olümpiamängudel Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel võitis Saksamaa kaheksapaat meeste sõudmises kuldmedali ning riik määras võitjatele 15 000 euro suuruse preemia. Preemia saavad siiski vaid kaheksa paadis olnud meest ning varumehe rolli täitnud Florian Eichner ei saa mitte sentigi.

«Mina olen sarnaselt teistega neli aastat trenni teinud. Ma ei ütle, et ma peaksin saama 15 000 eurot, kuid mingi osa rahast olen ma ära teeninud,» rääkis Eichner portaalile Bild.de.

Eichner selgitas, et tema koos teise varumehe Philipp Naruhniga käisid iga hommik koos teistega olümpial sooja tegemas. Võistluse ajaks saadeti nad aga tribüünile Saksamaa lipukestega kaasa elama.

Samasugune saatus tabas ka meeste maahokikoondisega kuldmedali võitnud mehi, kes Londonis kordagi platsile ei saanud. Hokikoondises jäi kaks meest ilma preemiata.

Jalgpalli EMil poolfinaali jõudnud Saksamaa koondises said aga kõik mehed 125 000 euro suuruse autasu - ka need kuus meest, kes ühtegi minutit ei mänginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles