Britid võtavad ebaõnnestujatelt raha ja annavad selle edukatele

Madis Kalvet
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni OMil medalirõõmu tundud Suurbritannia triatleedid Alistair (paremal) ja Jonny Brownlee.
Londoni OMil medalirõõmu tundud Suurbritannia triatleedid Alistair (paremal) ja Jonny Brownlee. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel 65 medalit võitnud (sealhulgas 29 kuldset) Suurbritannia loodab nelja aasta pärast toimuvatel Rio de Janeiro mängudel veelgi rohkem medaleid võita ning selleks kavatsetakse senine raha jagamise süsteem üle vaadata.

Viimase nelja aasta jooksul eraldas Suurbritannia valitsus olümpiaettevalmistuse jaoks sportlastele 635 miljonit eurot riigi ja riikliku loterii raha. Sama hulk raha jagatakse laiali ka järgmise OMi eel, kuid seniseid printsiipe kavatsetakse muuta, kirjutab Metro.

Londoni OMil sai Suurbritannia korraldajana igal alal välja panna vähemalt ühe sportlase ning lisaks said nad osaleda kõikidel võistkonnaaladel. Järgmist olümpiat silmas pidades kaotavad aga näiteks käsipall ja võrkpall suure osa oma toetusrahadest, kuna neil puuduvad eeldused medaliheitlusesse sekkumiseks. Lõplik otsus tehakse selle kohta detsembris.

Sellistest aladest üle jääv raha suunatakse aga edukamatele aladele. «Me ei suuda kõiki alasid võrdselt rahastada. Rohkem panustame aladesse, kus on suurem medalipotentsiaal. Kõige rohkem raha saavad alad, kus on lootusi võita palju medaleid,» sõnas Suurbritania valitsuse juures tegutseva ja spordi arendamise eest vastutava UK Sporti tegevdirektor Liz Nichol.

«Tegime sel korral palju vigu ning saame järgmisel korral olla veelgi edukamad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles