Olümpiamedalid ohus: Phelps rikkus ROKi reegleid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: SCANPIX

Londonis läbi aegade edukaimaks olümpiasportlaseks tõusnud USA ujuja Michael Phelps eksis Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) reegli vastu ning teda võib oodata üsna karm karistus.

Phelps osales olümpia eel Prantsusmaa moebrändi Louis Vuittoni pildistamisel ning fotod ilmusid internetti olümpiamängude ajal 7. augustil. ROKi reegel number 40 keelab aga sportlastele olümpia ajal reklaamida mängude väliseid sponsoreid, kirjutab yahoo sports.

ROKi reegli juures on selgesõnaliselt kirjas, et sellise rikkumise korral peab sportlane tagastama oma medalid ning diplomid, mis olümpiamängudel võideti.

Phelpsi võib päästa see, et pilte ei kasutatud reklaami eesmärgil, vaid need lekitas internetti keegi reeglitest mitteteadlik inimene. Ametlik reklaamikampaania algas 16. augustil ning see on ROKi seadustega vastavuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles