MM-sarjast välja jäetud rallimees kaebab meeskonna kohtusse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armindo Araujo Soome MM-rallil.
Armindo Araujo Soome MM-rallil. Foto: Ray Põder

Armindo Araujo, kes sõitis hooaja esimesel poolel Mini WRC-meeskonna ridades, ent asendati edasisteks etappideks Chris Atkinsoniga, leiab, et talle on liiga tehtud ja kavatseb asjale seadusliku käigu anda.

Araujo vigastas Soome rallil pisut selga, kui tema auto trampliinilt raskelt maandus. Eelmisel nädalal teatas Mini WRC-tiimi autosid jooksutav Motorsport Italia, et Araujo asendamise eesmärgiks on anda piloodile võimalus ennast koguda. Araujo ei ole aga sellise seletusega sugugi rahul, väites, et tiim ei ole täit tõde avaldanud ja tema kõrvalejätmine on ebaaus.

«10.-12. augustil Saksamaal peetud testil ei lubatud mul autot katsetada ning selle asemel avaldati mulle hoopis survet, et ma ennast vigastatuks kuulutaksin ja Saksamaa rallil ei osaleks. Ma ei suutnud uskuda, et mulle niisugune ettepanek tehti,» kirjeldas Araujo oma avalduses.

«15. augustil soovis Motorsport Italia minult õigust kasutada WRC Team Mini Portugali litsentsi – mis kuulub minu firmale –, et sellega saaks hooaja lõpuni sõita teine sõitja. Otse loomulikult keeldusin, järgmisel päeval aga teavitati mind, et ma pole enam meeskonna sõitja. Mingi põhjendust ega adekvaatset seletust sellele ei toodud,» lisas portugallane.

Seejärel kogus Araujo enda sõnul kokku kõik vajalikud dokumendid ja teavitas 17. augustil kõik osapooli, sealhulgas rahvusvahelist autoliitu FIAt, et tema advokaadid annavad asjale kohtuliku käigu. MM-sarjas hetkel 13. kohta hoidev Araujo märkis ka, et tema ja tiimi suhted on hooaja jooksul erinevate vahejuhtumite tõttu aina jahedamaks muutunud.

«Alates Mehhiko rallist on tiim üritanud kõiki tehnilisi probleeme eitada ning süüdistada vaid sõitjaid – mind ja Paulo Nobret. Samuti on nad püüdnud takistada kõikide mu pressiteadete avaldamist, ehkki need oli Mini Portugali poolt heaks kiidetud ja seal polnud ainsatki negatiivset viidet Motorsport Italiale,» rõhutas Araujo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles