Teise klassi tõstetud paraolümplane: võistlen justkui dopingupatustajatega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumine.
Ujumine. Foto: SCANPIX

Londonis toimuvatel paraolümpiamängudel tõsteti ujumises osalev ameeriklanna Mallory Weggemann vahetult enne võistlust teise võistlusklassi.

«See oli mulle suur šokk,» kommenteeris 23-aastane ujuja BBC vahendusel. «Olen süsteemis äärmiselt pettunud.» USA Paraolümpia komitee esitas ka protesti, ent see lükati tagasi.

Londonis üheksat kuldmedalit jahtinud Weggemann saab pärast teise klassi tõstmist püüda seitset medalit. Varem kuulus naine klassi S7, ent paigutati nüüd ümber klassi S8.

«Olen olnud klasside S6 ja S7 piiri peal, mistõttu S8 viimine on ebaaus. Ma ei saa oma jalgu liigutada, ma ei tunne vööst allpool mitte midagi. Nüüd pean aga võistlema sportlastega, kellel on jalad küll altpoolt põlve amputeeritud, ent kes saavad oma reisi kasutada,» kommenteeris ujuja. «Ma võistlen justkui ujujatega, kes kasutavad dopingut,» võrdles Weggemann.

Weggermann kaotas oma jalgade liikuvuse 19-aastaselt.

Paraolümpial on sportlased paigutatud puude järgi vastavatesse võistlusklassidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles