Rootsi jalgpallur kukkus pärast väravalöömist kokku ja suri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Rootsi tugevuselt neljandas liigas ehk 2. divisjonis palliva jalgpalliklubi Piteå IFi 29-aastane mängija Victor Brännström kukkus tänase matši ajal kokku ning tema elu ei suudetud päästa.

Brännström viis Piteå juba 4. minutil Umedaleni vastu 1:0 juhtima, mõned minutid hiljem lebas ta liikumatult platsil, kirjutab Expressen.

«Pärast väravalöömist nägin teda kükitamas ja seejärel mäng jätkus, teda ma rohkem ei näinud. Järsku hakkasid teised mängijad mind hüüdma, pöörasin ringi ja nägin teda platsil lebamas,» rääkis mängu peakohtunik Roland Adelsson. «Sain kohe aru, et temaga on midagi tõsist juhtunud.»

Adelsson kutsus kiiresti parameedikud kohale. «Kui nägin, et nad hakkasid teda elustama, otsustasid mängu peatada,» lausus ta. «Ma ei suuda uskuda, et selline asi juhtus. See on suur tragöödia.»

Brännström üritati väljakul 15 minutit elustada, seejärel toimetati ta haiglasse, kus ta surnuks tunnistati.

Juhtumi teeb eriti traagiliseks asjaolu, et Brännström kukkus ka eelmisel talvel sõpruskohtumise ajal kokku ning kaotas teadvuse. Hiljem läbis ta põhjalikud uuringud, kuid arstid midagi kahtlast ei leidnud.

Tänavu aprillis teatas Brännström, et lõpetab motivatsioonipuuduse tõttu karjääri, kuid otsustas suvel siiski jalgpalliplatsile naasta.

Brännström oli Piteå klubi suurim väravakütt ja endine kapten. Brännström on mänginud ka eelmisel hooajal Rootsi kõrgliiga võitnud Helsingborgi ridades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles